torsdag 30 september 2010

No action here...

Händer inte så mkt nu. Jag och Ixen delar en chipspåse och funderar på vad vi ska packa ner inför helgen. Ixens lista är kort, på den står det bara "en sjuhelvetes massa mat" (Ja, han svär ganska mkt) men på mattens lista står det lite mer. Vädret ska växla från 4 grader till 14 grader så först kommer vi frysa ihjäl och sen kommer vi svettas ihjäl... Dessutom måste man släpa med sig massa frukostmat så man kan käka innan MH också, vilket jäkla betsyr!

tisdag 28 september 2010

La ett spår åt Ixen

Ca 120 meter, liggtid ca 1.5 timme, underlag gräs, korv ca var 12e meter, 2 apporter plus slut.

Finns ingen anledning att kommentera skiten. På't igen.

Let's go back to bed...

Blev väckt strax efter 7 av lillweilern som hade kris i brallan, bara att släpa sig upp... Måste plugga som en dåre idag (och resten av veckan) men utan sömn är det liksom kört... Ska gå tillbaka till sängen och hoppas att jag får sova NÅGON timme till iaf så att jag kan ta tag i dagen sen...

söndag 26 september 2010

Tågbiljetterna bokade

Nu är tågbiljetterna som ska ta oss (halvvägs) till helgens MH bokade. Vi åker till Uddevalla fredag kväll och åker hem igen på Söndagen. Hade hellre åkt hem direkt efter MH men sista tåget hem går kl 7 redan och det finns bara en mycket liten chans att vi hinner till stationen i tid så jag får åka på söndagen ist.

Ska se till att ladda alla batterier till kameran så att någon (läs Lillskutt) får filma hela MH, sen kommer det nog upp här om inget krånglar. Det där kan gå precis hur som helst... Jag gissar på många STORA reaktioner men rätt bra avreaktioner, och så hoppas vi att han inte biter någon figurant... Det är faktiskt inte helt otippat att han kan tänkas göra det, fast med lite tur är han för feg för att GÖRA det. Störst (eller egentligen enda) risk är det nog i så fall på avståndsleken, svårt att veta hur han reagerar där. Kan tänka mig att han är så pass sugen på att leka att han eventuellt vågar sig fram, men om figgen börjar skutta runt efter passivitet skulle det inte förvåna mig en sekund om han biter. Jag HOPPAS han flyr dock, det är ju att föredra, inte minst för den stackars figgen. Eller, det ultimata är givetvis att hunden varken flyr eller biter men eftersom jag känner min hund så...

Vet inte om jag ids släpa med mig datorn men det blir säkert uppdateringar från mobilen hela helgen om inte annat.

Lydnad light

Gick ut i äckelvädret och tränade lite lydnad med Ixedix medan Sallytanten käkade snask och grävde en fin liten grop...

Tränade apporteringsingångar och det gick faktiskt riktigt bra. BORTSETT från att hunden släppte apporten ungefär FEM gånger innan jag hunnit gå iväg 5 meter för att kalla in honom... Till sist kopplade det iaf att han skulle hålla kvar den, så vi fick en mkt lyckad ingång.

Och så det vanliga. Läggande, inkallning, ställande. På läggandet ställde han sig när jag började gå tillbaka, och sen ville han resa sig ungefär 457 ggr innan jag fick honom att ligga kvar. Inkallningen fick vi göra om en gång för han smällde in i mig, på andra försöket gjorde han det iofs fortfarande, men mycket mindre så jag valde att belöna det. Vet inte om det är rätt sätt, det lär visa sig, men eftersom han minskade smällen måste han ju ha kopplat NÅGOT av det vi tränar, eller?

Ställandet gick bra, han flyttade sig lite i sidled men inte så fasligt mkt så jag orkade inte lägga energi på det.

Sen tränade vi FF och det vill inte ge sig... Oavsett hur mkt jag belönar ENBART när han går med kontakt så KOPPLAR det inte verkar det som. Vet inte om det bara är en fråga om att träna mer eller om jag måste klura ut en lösning.

Känner mig omotiverad och har tappat sugen lite, behöver någon som drar i mig så det blir något gjort! Vet inte riktigt vad det sitter i men allt känns bara trist och jobbigt just nu. Skulle kanske testa något nytt?

Appellen sitter löst

Börjar känna att vi nog inte hinner klart med appellen i tid... Det är bara ca 1.5 månad kvar och det är mkt jobb kvar... Främst måste vi spåra mer men det är svårt att få till bra spår mitt i stan dessvärre. Även om det finns bra gräsytor är det inte tvärlätt att få till ett helt appellspår. I lydnaden är det inte JÄTTEMYCKET jobb kvar. Hoppet kan vi inte och så är det detaljer på apporteringen, annars ska det nog gå bra. Förutsatt att vi skiter i budföring och framförgående då, men det kan vi klara oss utan om allt annat funkar.

Men spåret känns som ett problem, minst sagt

fredag 24 september 2010

Det MÅSTE ju vara jag som går snabbt, eller?

Har gått en sån där tradig promenad igen. Man går och går och går runt hela stan, och så går man ett varv till för att boken man lyssnar på under tiden var så intressant och man vill lyssna mer, och så kommer man in och kollar på klockan-40 minuter... *suck*

Hundarna verkar iofs rätt nöjda, men jag tycker det känns som en klen kvällspromenad.

torsdag 23 september 2010

Ixen "Jag är inte som andra barn" Söderman

Hundarna fick varsitt märgben att tugga på. Vad gör Ixen? Sitter i köket och tigger grönsaker... "Kan jante få en tomaaat?"

To do...

onsdag 22 september 2010

Har inte tränat på några dagar

Mest för att jag inte har haft lust...

Gjorde några ingångar på morgonpromenaden och det känns inte som om det händer så mkt där, men det blir väl lätt så om man inte tränar! Sen tränade jag stadga i ställande och läggande, och där känns det som om det händer lite iaf. Någon dag när jag känner mig mer engagerad ska jag börja med inlärning av något nytt moment som vi måste kunna till våren.

tisdag 21 september 2010

Stackars Sally

Upptäckte just att hon fått ett nytt blodöra... Hoppas det inte blir lika stort den här gången, och att det läker ut av sig själv den här gången också. Jävla Lillweiler till att bita henne i öronen :(

måndag 20 september 2010

Lillweilern har vaknat till liv...

Det tog ca 1.5 dygn men sen var det full rulle på honom igen. Jag fick hemskt mkt gjort medan han sov och inte var i vägen hela tiden! Nu är han dock vaken och piggare än någonsin, så jag har ett konstant piiiiiiiiiipande i örat när jag försöker plugga...

söndag 19 september 2010

(trött) tuff tävlingsweiler

Jäklar vad vi sov!

Ixen sov mest hela kvällen när vi kom hem, helt utslagen i soffan. På kvällsrastningen var han krasslig i magen så jag räknade inte med att få sova hela natten...

Runt 11 svimmade jag i säng tillsammans med Ixen och katten (Sally är ju fortfarande på kollo) och sen sov vi som klubbade sälar till 5 när Ixen höll på att prutta i pälsen igen. Ut till närmsta gräsplätt, in igen och somnade om till NIO. Nästan 10 timmar sov jag, det är nog rekord. Har ju knappt fått sova sen Ixen flyttade hem... Ixen sov mer eller mindre oavbrutet från 18 till 09, så han sov ORDENTLIGT den lille kraken! Jobbigt att vara tuff tävlingshund.

På morgonpromenaden tränade vi ingångar men det vill inte riktigt ge sig. Hur han är vänder sig så tar han emot mina ben för att stoppa upp sig, men det kanske ger sig med mer träning.

lördag 18 september 2010

The flying dutchman





Jag var så säker på att det skulle gå idag!

Men inte det inte... Jag är alldeles för trött för att skriva något utförligt så jag skriver bara poängen och några korta kommentarer (domarens och mina)

Plats (8 sätter sig innan kommando)
Tandvisning(9)
LF (6.5 tränger, snett sättande, ojämn vid sidan, ingen tempoväxl.)
Läggande (0 utför ej momentet)
Inkallning (7 ställer sig,slår i föraren)
Ställande (8 står ej still)
Apport (6.5 Tuggar, släpper)
Hopp (6.5 islag, slår i föraren)
Helhet (8)

På platsen missade domaren lite hyss som jag hade för mig. T ex så glömde jag heeeeelt bort att momentet inte är slut innan TL säger att det är slut, så jag började fippla och plocka fram koppel, höll hunden i halsbandet etc... Ehh, bra där!

Tandvisningen känns rättvis, ixen ville inte vara med riktigt så han backade, men jag höll emot i kopplet så han kom inte så långt.

FF var precis som det står, det var nästan sämre än vanligt för precis när vi skulle in började det regna och min primadonna tycker INTE om regn...

Läggandet... Tja, han la sig inte på första kommandot så jag fick kommendera igen och så hade jag dk på vägen tillbaka för att han skulle ligga kvar, men NOLL? det var snålt tycker jag.

Inkallning, ja som sagt-det regnade. Primadonnan ställde sig för att skaka av sig regnet och så förblev han stående och så smällde han in i mig-precis som jag vet att han gör.

Ställandet var vackert, men i vanlig ordning började han traska med bakdelen för att kunna se mig ordentligt när jag gick tillbaka. Ingen överraskning

Apport... Hehe, förlåt men i villen värld ska vi ha 6.5 där??? Alltså, jag räcker fram apporten, stoppar in den i munnen före kommando (precis enligt planen eftersom han inte alltid tar den annars) och i samma sekund som jag släpper apporten spottar han ut den. SEX OCH EN HALV??? När hunden inte ens håller apporten 1 sekund? Jag är övertygad om att domaren drabbades av akut senilitet.

Hopp, ja jag vet inte om han slog i eller inte, det gjorde han säkert eftersom han envisas med att vilja sitta så nära. Slog i mig gjorde han definitivt, jag höll på att trilla.

Ganska rättvist, men lite väl hårt på några grejer och helt fel på läggande och apport (anser ju jag då) Bra träning hur som haver och vi har haft roligt. På't igen!!

Jag blev lite ledsen av att se en av dom andra som tävlade... Dom hade en rottis från en uppfödare som föder upp såna där sällskapsrottisar och inte gör ett skit med hundarna, och det syntes tyvärr. Först trodde jag hunden var sjuk eller något, för den rörde sig helt galet långsamt! Långsammare än normal promenadtakt, den sniiiiglade sig fram! På inkallningen PROMENERADE hunden mot föraren, LÅNGSAMT... Usch vad jag tycker synd om dom, men samtidigt så får man ju vad man köper liksom...

fredag 17 september 2010

Ingen störning alls

Kan vi göra nå't eller?

Snart dags

Nu laddar vi för fullt inför tävlingen! Sally åker på kollo ikväll och kommer hem på söndag, hon ska få vara ensamhund hemma hos mamma några dagar.

Ixen laddar med extra proteiner. Till frukost försökte han äta en daggmask, men han tyckte att den slingrde sig så mkt i munnen så han spottade ut den igen.

Matten laddar med att bli sjuk, igen, och sitta och snora. På det lite studier och så måste matten tvätta soffan och alla filtar som låg i soffan eftersom NÅGON *blänger på lillweilern* kissade i soffan...

torsdag 16 september 2010

Genrep

Tränade igenom LF, läggande, inkallning, ställande på morgonpromenaden och nu var det nästan helt perfekt. Han låg kvar fint på läggandet men smällde in i mig så jag nästan trillade på inkallningen- men det är det liksom ingen idé att försöka lösa 2 dagar före tävling så jag får ta det avdraget.

Nu är det bara hoppet som kan krångla för jag har inte orkat släpa mig ut på klubben för att träna det, och kanske apporteringen som jag just nu insåg att jag glömt bort att träna på-men det funkade ju fint sist så kanske...

Och HOPPAS alla andra hundar ligger stilla på platsliggningen! *mild panik*

tisdag 14 september 2010

Skitlöjligt

Tyckte att vi gick en ganska lagom halvlång promenad, hann stanna till och släppa lös hundarna och träna ett läggande och lite ingångar också... Kommer in och kollar på klockan, och vi hade varit ute i 20 minuter... Stackars krakar, det var ju inget vidare stimulerande för dom!

Vad gäller läggandet så känner jag mig tveksam till om jag kan lösa problemet med att han tjuvsätter sig när jag går tillbaka innan det är tävling. Jag vet inte ens vad det beror på att han helt plötsligt gör så så jag vet inte riktigt... Nu känns det mest som om frågan är vilket som ger mest avdrag-att han sätter sig för tidigt eller att jag säger åt honom att ligga kvar?

Jävla skithund

Ixen är dålig i magen, och det kan han ju inte göra så mkt åt. Bara att springa ut med kraken när han behöver det, och torka när man missar att han behöver det...

Så, 23.30 går man ut med en hund som hävdar att det är dags innan han pruttar i pälsen. Man vallar runt hunden som uppenbart är skitnödig, men han VÄGRAR sätta ner röven och klämma. Vallar runt hundfan i en halvtimme innan jag ger upp och skiter i det, är man dålig i magen ska man inte behöva mer än 30 minuter på sig för att skita. Leta skit att ÄTA däremot går hur bra som helst, så man ska bli ÄNNU risigare i magen!

Kan ge mig fan på att han måste ut akut lagom tills jag lagt mig i sängen. Och eftersom han inte säger till alls (vilket han inte ska behöva, men när han är risig i magen vore det ju tacksamt...) så kommer jag varskos av lukten av död och förruttnelse som sprider sig i lägenheten...

God natt. Eller nåt.

söndag 12 september 2010

Lite filmer

Tränade nyss igenom några moment och filmade.

FF



Läggande



Inkallning med knädödare



Ställande



stadga i ligg. Om jag går runt hunden kan den ligga, men helt plötsligt inte om jag går rakt emot honom...



Och stadga i stå. Tyvärr tippade mobilen innan vi var klar...

lördag 11 september 2010

Mental stimulans

Tror folk på fullaste allvar att lite toarullar är tillräcklig aktivering för en brukshund som öht inte får röra sig? Det känns lite samma lika som att låsa in en människa i ett helt sterilt rum och ge dom en sån där leksak som består av klossar som ska stoppas i olika hål som enda underhållning...

Och så ett I-landsproblem

Vet inte vad jag ska ha för jacka på tävlingen... Det är för kallt för att bara ha flecen som jag brukar och om det regnar är det jävligt otrevligt med en jacka som suger åt sig vatten. Dessutom är fickorna för små för att ha koppel etc i. Problemet då är att min varma, vattentäta (fula) jacka är skitstor, så när jag har den på mig hamnar hunden helt fel i position.

Vilka bekymmer...

Sovit som en potta skit

Och vaknade såklart helt runt 8 när gnällweilern hade fått nog. Han har brötat runt hela jävla natten och väckt mig flera gånger. Någon gång jävligt sent började han gapa och skulle ut på balkongen för att någon som var på väg hem från krogen PRATADE ute... Jävla mupp! Fick säga åt honom att knipa igen käften och lägga sig ner, sen hann jag bara dra täcket över axeln igen så var han uppe och var på väg ut IGEN, så jag fick säga åt honom på skarpen. Sen blev det äntligen tyst hemma...

Tänk, en gång i tiden kunde man sova hela natten ostört och vakna när man man kände för det... Sen kom Lillweilern.

Mer stadga

Nu har lillweilern kommit på att han inte alls ska ligga kvar, trots all stadgeträning. När jag går tillbaka på plats och läggande så sätter han sig direkt så det är väl ungefär det vi ska träna på i veckan... Momenten i övrigt är liksom inget att träna på för det kan han redan, bara risk att man micklar till det så han börjar hitta på egna regler lagom till tävlingen.

Borde börja träna lite av dom moment som står på listan inför hösten och vintern, men det känns jobbigt...

fredag 10 september 2010

Det är nästan så man är lite sugen

på att ta den där champagnen redan nu för att fira Ixens fina röntgen =) Det känns förjävla bra att man inte behöver oroa sig över att hunden ska få ont än på MÅNGA år.

Apropå champagnen (som jag ska spara) så har jag fått PM till nästa tävling, minns inte om jag skrivit det? Det är hur som haver 10 hundar i ettan och 6 i tvåan där N ska tävla. (Och G's hund tydligen, fast med annan förare, så det blir 2 att heja på). Har stalkat lite och kommit fram till att jag nog inte kommer sist iaf, en av hundarna som ska tävla har tidigare resultat som... Well, vi nöjer oss med att säga att det inte imponerar. Jag hoppas den hunden (och givetvis alla andra som jag inte vet något om) ligger stilla bara på platsen. Fan, även fast man rent intellektuellt VET att ANDRA hundar kan resa sig så är det som att informationen inte riktigt går fram förrän det finns en RISK att någon gör det. Om bara den där människan sist hade haft vett att knipa igen så hade jag kanske sluppit vara så nervös för det nu resten av livet...

Jag tror inte att vi ska ha några problem att få ett förstapris, men vi kanske inte får några superpoäng. Vet inget om domaren förutom att han (om det är den jag har stalkat) är 2 meter lång (så jävla klart...) och har collie, så det ska bli spännande =)

Sally ser inte imponerad ut men kisse tycker att han har bästa platsen i huset

Jiha!!!!

torsdag 9 september 2010

Man vet att man är lätt störd

(Inte lättstörd alltså-två ord ska det vara) när man vaknar före 7 på morgonen och inte kan somna om för att man börjar fundera på hur två olika regler går ihop egentligen...

Mailade sbk om saken för några år sedan och dom skulle återkomma, vilket dom såklart inte gjorde och jag orkade inte ta tag i saken igen.

Frågan gäller följande. I reglerna för MH står det att ägaren till en kastrerad hund ska kunna uppvisa ett intyg på att den hade normala testiklar. Underförstått hundar som INTE har normala testiklar får inte delta. Bra så. Bara det att i brukset, som man MÅSTE ha MH för att delta i, FÅR krypta hundar delta...

Hur går det ihop? Innebär det då i praktiken att krypta hundar INTE får delta i bruks, eftersom dom inte får göra MH? Eller har dom inte riktigt tänkt till där...?

Stadga igen

Tränade lite på kvällspromenaden. Inte mkt, men lite iaf.

Gjorde "det vanliga" med LF, läggande, inkallning, ställande och det var inga nyheter där. Måste träna mer stadga för nu satte han sig för tidigt på läggandet och la sig nästan ner på ställandet. Inkallningen var bättre. Han tar fortfarande emot i mina ben, men inte lika våldsamt som tidigare, ska se om jag kan filma det någon dag.

På LF tränade jag dels kontakt och vänstersvängar och dels språngmarsch. Måste försöka få till en snabbare språngmarsch utan att hunden går upp i atomer och börjar hoppa-HUR vet jag dock inte. Kanske någon form av stadga i det med...

tisdag 7 september 2010

Hittat lite billigare boende till MH't

Istället för 300/person är vi nu nere på 182:- / person. 550/natt känns mer lagom än 900 tycker jag. Nu är iofs inte 300/person jättedyrt, men min budget inför nästa månad skulle må bra av mindre utgifter, även om det bara handlar om 120:-

Så jäkla typiskt att alla kostnader ska samlas en och samma månad!

Sally åker nästan ner från soffan...

Inkallning

Tränade lite ingångar/inkallning på morgonpromenaden och höll på att förstöra hela momentet... Jag fattar inte hur jag kan vara så TRÖG att jag fortfarande inte har lärt mig hur min hund fungerar...?

Gjorde först en helt vanlig inkallning från lite kortare avstånd och det märks att han behöver lite FART i momenten. När avståndet är kortare har han inte alls samma fart och glädje som han har normalt. Berömde hunden, men belönade inte med bollen... Satte honom igen och gick iväg och skulle göra en gång till. Ni som har hängt med ett tag och inte är lika tröga som jag är fattar säkert vart det här leder. vad gjorde hunden? Jo, eftersom han inte fick den bästa belöningen och eftersom jag gjorde om momentet så trodde han att han hade gjort fel, så han började testa lite andra grejer för att se om det skulle bli bättre... Så när jag vände mig om och skulle kalla in så ligger hunden ner. Gick tillbaka och satte honom och gjorde sedan en inkallning och belönade ordentligt, och jag tror att jag räddade momentet där, för lite senare gjorde jag om det igen (man kan göra om ifall man har en lekpaus mellan) och då gjorde han det helt korrekt igen.

Gjorde några inkallningar (med lekpaus) på rad och ingångarna bli bättre. Han tar fortfarande "stöd" mot mina ben, men han smäller inte in så att man nästan dråsar omkull så det tar sig iaf.

Idag ska vi egentligen spåra enligt mitt schema, men jag vet fanemig inte om jag har lust med det... Vi får se. Jag BORDE spåra om vi ska klara appellen, men det känns så seeeeegt.

måndag 6 september 2010

Latmansaktivering

Hundarna söker godis

Man är jävligt hot

När man är på hundpromenad...

Stadga

Tog ut hundarna på en promenix och passade på att träna lite. La en platsliggning medan jag kastade ut godis framför hundarna och förväntade mig att dom skulle ligga kvar-och det gjorde dom! Ingen direkt överraskning att Sally låg kvar, men med Ixen vet man aldrig när det gäller mat! Råkade dessutom kasta godis precis framför näsan, kanske 1 dm ifrån, men han sträckte sig inte ens efter den!

När jag hade kastat ut snasket gick jag runt hundarna i åttor och framför, bakom, stannade bredvid dom osv, och dom låg kvar så fint. Ixen TITTADE hela tiden, men han stannade kvar på backen.

Sen tränade jag och Ixen läggande, inkallning och ställande-as usual... Allt utom inkallningen var helt perfekt. Han smäller fortfarande in i mig, men jag har i ärlighetens namn inte tränat så mkt på ingångarna.

Ögonlysning

2 av Ixens syskon ögonlysta UA *yey*
Ixen ska lysas senare i vinter någon gång, beroende på när jag har råd. Det blir ju lite bestyr med att kvista till Norrköping för det...

Happy (Pjuppens syster med misstänkt PRA) lystes även hon och hennes ögon hade inte förändrats alls sen sist, och hon har INTE PRA. (Så, din idiotjävel till "uppfödare" som inte vet skillnad på PRA och retinopati, begrep du vad jag skrev nu?)

söndag 5 september 2010

Bajs eller bajspåsar?

Precis bredvid min lägenhet finns en pytteliten park med tre ingångar där typ halva Västervik rastar sina hundar. Kommunen har varit lite listiga och har helt nyligen satt upp två hållare med något hundratal bajspåsar, och en extra tunna att kasta skiten i. Eller kommunen och kommunen, det verkar som om alla företag i stan har fått vara med och sponsra det hela för det är reklam över både tunnan och påshållarna. Hur som haver. Hela idén är ju jättebra, nu har man ju alltid en påse med sig. Nu var iofs inte bajs ett jättestort problem i den lilla parken, men ändå!
Synd bara att det funkar dåligt... Stans ungar (får man väl utgå från att det är?) går och sliter loss påsarna och låter dom flyga runt hela parken, så istället för nästan inget hundbajs är det nu hundratals bajspåsar som flyger runt och skräpar ner... Bra tanke, men det funkade dåligt.

Lydnad

Fortfarade sjuk. Helt febrig och matt och har därmed mycket uttråkade stackars hundar :/ Gick ut och tränade lite lydnad igår på kvällskvisten för att Ixen sulle få göra NÅGOT iaf. Sally fick leta godis under tiden, och är rätt nöjd med det.

Ixen tränade FF, främst vänstersvängar, läggande, inkallning och ställande, plus stadga. FF gick rätt ok, svängarna är inte vackra men det blir lätt så när man inte tränar... Han följer iaf med i svängarna så vi har ju en bra grund. Läggandet gick bra tills Ixen tyckte att jag väntade för länge med att belöna. Det gjorde jag med flit just för att träna stadga och bevisligen behöver vi träna mer på det. Han satte sig upp före kommando, eller snarare-han satte sig när han tröttnade på att ligga. Stadga stadga. Inkallningen fick jag göra om 2 ggr. Planen var att göra en helt vanlig inkallning men han tjuvstartade 2 ggr och då ändrades planen till stadgeträning istället. Satte hunden, gick iväg och väntade ett tag innan jag gick tillbaka och belönade. När jag sedan tränat klart för dagen gjorde jag en inkallning och nu satt han fint kvar trots att jag väntade ett bra tag med att kalla in.Ställandet var helt perfekt. Nu försökte han inte lägga sig och jag väntade rätt länge innan jag bröt momentet efter att jag hade gått tillbaka och ställt mig i position. När jag vände upp och skulle gå tillbaka viftade han på svansen, vilken vacker syn det är =)

Sen tränade jag stadga i olika positioner. Först ligg, och den här gången gick det mycket bättre! Jag kunde gå runt hunden från alla möjliga håll, och till och med ÖVER hunden,och han låg ändå kvar. Bra framgång på ett pass... Sen fick han stå och samma sak upprepades-nästan. ”Vågade” inte gå runt eller över hunden men jag rörde mig från vänster till höger och tvärt om, och han stod kvar. Bara när jag gick nästan bakom honom så flyttade han sig för att kunna se var jag var. Samma sak med sättandet. Gick bakom, ifrån, framför, höger och vänter om hunden och han satt fint. Han börjar förstå vad övningarna går ut på! Det är ju inte så tvärlätt för en aktiv hund att göra ingenting, det kräver mer än man kan tro. Dessutom vill han gärna ha koll på mig, han släppermig egentligen aldrig med blicken vilket gör det lite svårare att träna en del moment. (Men det underlättar i andra!)

Nu vet jag inte om jag vågar muckla med ettans moment mer. Det är snart tävling igen och det vore ju olyckligt om det blev som sist. Ska nog försöka att bara träna stadga och ingångar, och helt nya moment som inte på något vis alls påminner om ettan. Om han gör på tävling som på träning så har vi LÄTT ett förstapris. Jag är så confident att jag har champagnen på kylning ;)

Har inget internet och stenåldersbloggar...

fredag 3 september 2010

Åh, vad mysigt!

Ixen är tydligen dålig i magen nu också. Han bajsade 578 ggr när i var ute och nu satte han sig på golvet och klämde ut något oidentifierbart. Sen hoppade han upp i sängen och torkade rumpan. tack, verkligen.

Röntgen

Brassade iväg med Ixen till röntgen runt 12. Han var skithungrig och när Ixen är skithungrig LÅTER han... När vi kom fram fick vi komma in i princip direkt. Att hälsa på veterinären och låta sig klappas var inga problem men när hon skulle spruta honom ville han inte vara med längre. Jag fick hålla emot så han inte kunde rymma, och hålla fast huvudet OM han skulle bita när han inte KUNDE rymma, och så var det kick fix.

Vi fick gå in på röntgen direkt för att han skulle få somna där, så man slapp bära runt på honom. Vägde honom precis när vi kom och han väger 38 (!) kilo! Herregud, han är ju bara en liten räka? Var sitter dom kilona? Jag hade gissat på 35 kilo, och man tycker kanske att det inte är så stor skillnad på 35 och 38, men 35 är "bara" 35 medan 38 är nästan 40 kilo!

Det tog en halv evighet innan han somnade, men när han väl somnade så sov han ordentligt. Röntgen var odramatisk, plåtarna blev skarpa och det ser inte ut att vara några defekter på lederna som man kan se. Vad det blir för grad återstår att se. När han ändå sov skulle vi kolla om det var något muckel i halsen på honom. Det är ju såna saker man gärna passar på att göra när hunden fått lugnande, han är ju inte direkt socialt tillgänglig så att gräva nere i halsen på honom skulle knappast gå annars. Nu tycker man ju att det inte skulle vara några problem när hunden ändå sov... Men det höll inte Ixen med om ;) Han vägrade öppna munnen! Vi fick sätta gasbinda runt käkarna och hjälpas åt att draaaaaaa upp munnen så veterinären fick titta i halsen, herrejisses vad starka käkar dom har! Lite muckel var det i halsen så han har fått medicin för det, och så blev han vaccinerad.

Han fick det nasala vaccinet mot kennelhostan, men djursjukvårdaren sa att "nästa gång kanske det är lika bra att ge en spruta, iom att han inte är så pigg på att hanteras" och då kikade veterinären runt hörnet och sa lite skämtsamt att "ja boka inte in DET på MIG nästa år!" *S* Sen kom vi fram till att om man nu vill ge det nasala vaccinet så kan ju faktiskt JAG göra det själv. JAG kan ju hantera hunden.

Passade även på att klippa klorna på honom när han ändå sov. Han är ju lite jobbig med det också,och även om man FÅR klippa dom så är det liksom bråk hela tiden och jag får ändå inte klorna så korta som jag vill. Speciellt klorna längst ut på varje sida om tassen, dom tycks inte GÅ att klippa korta. Nu klippte jag så dom blödde, och dom är ändå för långa tycker jag. (Men det kan ju vara jag som har en konstig uppfattning också)

Sen fick han en uppvakningsspruta och så åkte vi hem. Han var lite seg på att vakna och när vi gick var han inte helt pigg. Han somnade en sväng i bilen och sen när vi kom hem däckade vi allihopa i sängen och sov i 3 timmar... Hade inte Ixen vaknat och gnällt hade vi nog sovit längre, jag var helt slut och hade feber och var yr-inte helt stabilt...

Han är fortfarande inte pigg, men han är HUNGRIG... Jag fick lov att ge honom mat för flera timmar sedan, men han får vänta till normal middagstid annars kommer han kräkas i natt för att han är hungrig.

Så, nu ska vi bara vänta på resultatet då.

Lite bilder

HUNGRIG Ix

0805 Ixen SKRIKER att han är hungrig.

0810 Ixen får en slatt fil till frukost...

Gissar att jag kommer ha blödande sår i öronen innan jag får ge hunden lugnande kl 13, och han äntligen håller käften...

torsdag 2 september 2010

Stadga

Fortfarande sjuklig men det blev lite träning iaf. Läggande, inkallning, ställande-så gott som perfekt. På ställandet ville han lägga sig igen och på inkallningen bromsade han mot mina ben så det tränar vi mer på.

Sen fick han stå och ligga medan jag rörde mig runt omkring, och jisses så svårt det var! Stå går bättre än ligg kan jag säga, men det är ändå svårt. Så länge jag rör mig på vänster sida går det rätt bra, men på HÖGER sida där man aldrig är annars blev det JÄTTEKONSTIGT sa Ix ;) Snacka om att vi kommer få problem med dumrutan i eliten, med hunden som inte släpper sin matte med blicken...

När vi tränade stadgan i ligg så blev det problem direkt. Han "kan" inte ligga medan jag rör mig runt honom, så där har vi en del att träna. Fick lägga tillbaka honom säkert 7-8 ggr innan jag tog mig runt hela hunden! Fördelen med min hund är ju att även om man har MYCKET jobb framför sig så går det rätt snabbt, han kopplar väldigt snabbt så tränar jag varje dag skulle jag tro att om en vecka eller så kan han ligga stilla även fast jag går runt/över honom.

Djuren kunde tänka sig att vila lite...

Mysdjur

onsdag 1 september 2010

Canis

Sjuk matte och uttråkad hund

är en kass kombination. Nu är jag iofs inte döende riktigt ännu, men fullt tillräckligt för att inte orka vara så jätteengagerad i någon träning.

Gjorde "det vanliga" igår och i morse, dvs läggande, inkallning, ställande. Nu funkar det igen! Han lägger sig fint och ställer sig fint. Däremot har han fått för sig att man ska lägga sig ner när matten kommer tillbaka på ställandet, men där kommer ju stadgan in i bilden. Ska inte träna så mkt mer på själva momenten när dom funkar igen, både jag och hunden är skitless och det finns ingen anledning att nöta det mer för han KAN (om jag inte börjar mickla så att han blir förvirrad och börjar hitta på egna regler...). Nu ska vi bara träna stadga i att han ska stå kvar/ligga kvar sen är dom momenten perfekta.

På inkallningen trodde jag att det skulle räcka med att visa ut honom med handen för att han skulle sluta braka in i mig och använda mig som bromskloss, men det gjorde det ju inte alls. Ska istället träna ingångar med kort avstånd, och sen öka-det lär garanterat fungera. Sen är det stadga även där. Nu är det inte så jätteofta han väljer att följa med mig istället för att sitta kvar, men dom få gånger det händer KAN ju hända på tävling och det är ju en smula onödigt.

Sen hade jag ju heeeelt förträngt att det är fjärrdirigerng i tvåan också... Tur vintern är lång ;)

Började med krypet häromdagen och som sagt, tur vintern är lång... *S* Det här kommer ta tid. MYCKET tid... Vet inte riktigt hur petig jag ska vara precis så här i början, ska jag belöna att han tar sig framåt, även om röven åker upp lite, eller ska jag vara petig med röven direkt? Får klura lite på det.

Ingen mat??

Ixen ska röntgas på fredag och vi hade egentligen tid kl 0930, men dom ringde och ändrade det till 1300... Inget problem, bortsett från att han inte får ÄTA... Stackars krake, han kommer ju kräka ihjäl sig... Har fått lov att ge honom fil på morgonen, får hoppas att det räcker.