söndag 31 oktober 2010

Spårapport-träning

Har tränat/lekt "hitta spårapporten och byt den mot frolic" med hundarna. Sally kan ju det där med att hitta och hämta saker sedan länge och tyckte det var JÄTTESKOJ. Weilern kopplade ganska snabbt och när han väl fattade vad det gick ut på blev han helt vild och hittade flera apporter åt gången, och snodde dom ur munnen på Sally för att få snask för minsta möjliga ansträngning... Gissar att det ställer till problem i trean, men det tar vi då!

Det blir lite mindre aktivitet här ett tag

Dels på grund av att "vi" är lite less, och dels på grund av att matten har rätt mkt att göra i skolan och inte hinner med så många avancerade träningar just nu.

Ska träna in tvåan och jobba på appellen under vintern, trots att vi inte är klar med hor-ettan ännu :/ Hoppas att jag kan lura med mig N på någon tävling tidigt i vår så att vi blir KLAR med ettan någon gång.

fredag 29 oktober 2010

Jag har kanske lagt in den här förr

Men den är så jäkla charmig


George Richards & Hummel at Dachshund Speciality 2009 from John Richards on Vimeo.

I morgon skickar jag gratis MMS

Så jag tror minsann att det får bli en EFIT-dag i morgon. Ska iaf försöka komma ihåg det!

Blir inte så mkt träning just nu, jag har rätt mkt att göra i skolan så hundarna får lida lite

söndag 24 oktober 2010

Tävling igen, men inget förstapris

Jaha. Lösningen på att få hunden att lägga sig under gång var att TITTA på honom, upptäckte jag sent igår kväll... Så på tävlingen idag la han sig helt perfekt. Dock satte han sig före kommando så jag fick 7.5.  Vi fick även 9 på hopp, apport, helhet och inkallning, så OM det inte hade råkat spöregna så att hunden reste sig från platsen när det var typ 4 sekunder kvar, och OM han inte lagt sig på ställandet (för vi hårdtränade läggande igår kväll...) så hade vi satt det. Nu gjorde vi inte det.

K*K!
Jaja. Det är ju typ AS-KUL att göra 48 tävlingar i ettan när man VET att hunden KAN. Jag har en skitbra hund, men ungefär 70% av min träning går åt till att försöka lista ut hur hunden tänker så att jag kan LÄRA honom något. När jag väl listar ut exakt hur han tänker så är det som om han bara "Jaha! Varför sa du inte det direkt?" och så bara klaffar allt. Tyvärr är han väldigt känslig, så råkar jag ändra något i träningen utan att märka det så slutar han utföra momenten...

Hur som haver så kom vi inte sist, vi kom trea och fick en liten skål eller nåt i pris. Den sorgliga rottisen kom sist, och den var tyvärr lika sorglig idag. Usch vad jag tycker synd om dom!

Det känns dock bättre idag trots att det inte funkade. Nu var det mest otur med vädret och taskig träning som gjorde att vi missade, inget mystiskt problem som jag inte kunde lista ut vad fan det är för något!

Poäng:

Plats: 0 (reser sig) Finns inte så mkt mer att säga om det... Han la sig jättefint, låg jättefint, la ner huvudet och var avslappnad, men när det var ca 4 sekunder kvar (jag överdriver verkligen inte) så började han krypa lite, sen reste han sig, smög några steg mot mig, förväntade sig skäll, smög lite mer innan han slutligen insåg att jag inte skulle säga ett skit, då sprang han och satte sig fot.

Tandvisning 6 (reserverad) Ja, idag hände det som jag trodde skulle hända igår. Domaren tog tag i kopplet nästan direkt, och efter det så bara VÄGRADE hunden. Domaren fick sätta sig ner för att Ix skulle gå fram öht.

LF 8 (Bra kontakt, tränger) Tror domaren missade lite här, som t ex att han går för långt fram och sitter snett, men jag klagar inte ;)

Läggande 7.5 (sätter sig före)

Inkallning 9 (Bra tempo) Eum... Även idag hördes det OJ från publiken när Ixen använde sin matte som stoppkloss...

Ställande 0 (lägger sig)

Apport 9 Ingen kommentar här, men vi skulle max haft 8 eftersom hunden tog apporten före kommando, men jag tänker inte gnälla ;)

Hopp 9 Ingen kommentar här heller, men domaren skrattade åt Ix när han gjorde sin klassiska "hopp med vändning på stället"... Det innebär att han hoppar rakt upp i luften, vänder I LUFTEN och landar i position =)

Helhet 9 (mkt trevligt)


116 poäng och givetvis inget förstapris.

lördag 23 oktober 2010

Jag börjar fan gråta snart...

Tävling idag, och tror ni det funkade???
Hunden gjorde en jäkligt bra tävling, han gjorde nästan alla moment precis så som jag lärt honom att göra dom. Allt vi fick avdrag på är saker som vi redan vet att vi får avdrag på för att JAG inte tränat in dom bättre, så hunden gjorde det JÄTTEBRA. Förutom... Att han nollade läggandet. (Förvånad, anyone?)

Jag BEGRIPER inte vad jag har gjort... Han har ju kunnat läggandet mer eller mindre felfritt i flera MÅNADER, och sen bara "What?? Nej jag förstår inte??"... Han är ju väldigt känslig så om jag ändrar minsta grej så börjar han hitta på egna regler (minns ni första tävlingen, när han nollade ALLT för att jag tränat så konstigt?). Jag vet dock inte vad jag har ändrat. N som tränar med oss begriper det heller inte, för hon ser ingen skillnad heller i vad jag gör, så det är en liten gåta som är jävligt svårlöst...

Så, jag är jäkligt frustrerad och lite besviken (inte på hunden dock), för chansen att vi sätter förstapriset I MORGON är ganska liten så jag ser (inte) fram emot att tävla ettan nästa år också :(

Jag är SPYLESS på ettan!

Poängen då.
Plats 10. Jag var skitnöjd när jag fick ligga på en kant (16 deltagare 8 i varje läggning), tills jag insåg att ALLA skulle gå bakom oss... Tur inte momentet börjar förrän alla står, för jag fick stå och hålla Ixen bröta brötasson i halsbandet medan alla gick ut... Sen när TL sa "koppla loss!" sa Ix "Ja, jag kommer!", och var på väg att resa sig från sittande, men jag väste åt honom att för h-vete sitta stilla ;) Det kändes inte bra alls i början för han låg ganska spänt, men efter ca 1 minut la han ner huvudet, skiftade ställning och blev AVSLAPPNAD, så då kunde jag också slappna av. Tiken (tror iaf det var en tik?) bredvid låg och glodde på Ix HELA platsen.
Tandvisning 7 (Backar). Ixen gick fram jättefint och hälsade på domaren, men sen backade han undan, inga överraskningar där. Sa till domaren att han ÄR lite reserverad (årets underdrift) så när han väl fick fram hunden så petade han bara lite på munnen och så var det klart. Dock tog han tag i kopplet och drog Ixen till sig, och då var jag helt säker på att det ALDRIG skulle gå. Han var inte otrevlig mot hunden på något sätt, inte alls, men när någon ENVISAS sådär så brukar Ix bara vägra.

Linförighet 7,5 (Långt fram,plogar, sitter snett) Ja, inga överraskningar där. Jag VET att vi har dålig LF.
Läggande 0

Inkallning 7,5 (Hoppar på föraren) Årets underdrift... Han fick ett återfall och smällde in i mig så jag (bokstavligt talat) flyttade på mig några cm... OJ hörde man från sidan av planen *S* Fast 7,5 var väl ändå LITE snålt, eller? Allt annat var ju så gott som perfekt.

Ställande 6 (steg, sätter sig före) Om han tog några steg vet jag ju inte, det gjorde han säkert, och att han sätter sig före kommando vet jag för det har vi haft problem med i några veckor. Onödiga poängavdrag!

Apport 7 (tar före kommando) Och ja, det gjorde han ju, och det tycker jag är helt ok. Faaast vi hade kunnat få en 8 där ändå, enligt reglerna . (För tydligen hade han ju inget annat att klaga på?)

Hopp 8,5 (Hoppar mot föraren) Samma där, fast nu tog han bara emot sig pyttelite mot mina ben.

Helhet 8,5 (Brister i samarbete) Jag är lite nyfiken på hur dom egentligen bedömer helheten? Alltså, hunden är ju MED mig hela tiden och jag tycker inte alls att han brister i samarbete, men det beror ju helt på hur dom bedömer det momentet, JAG vet ju inte. Men 8,5 är helt ok tycker jag.

140 poäng, så vi avancerar ju iaf uppåt ;) Jag får iaf vara jäkligt glad att min hund är AKTIV på planen, det fanns ett gäng rottisar som mest såsade runt... Synd!

fredag 22 oktober 2010

Jag börjar kunna det här med compact livin g nu...

Det måste varit något "fel" på senaste fodersäcken...

Jag köpte till Ix... Han skiter MASSOR, varje gång vi går ut. Det luktar RÖV och är väldigt ljust, inte alls som det har varit tidigare! Han brukar iofs skita rätt ofta, men då är det bara SMÅ, svarta harkluttar han skiter ut, inte såna elefanthögar som han klämmer nu. Får hoppas att nästa säck är bättre, eller snarare som det brukar vara.

Sally skiter som vanligt, hon är problemfri på alla punkter =)

Mysdjur

Jag hittade en galen mallenutt hemma hos N

torsdag 21 oktober 2010

Spår!

Åh, vad skönt, idag fick vi göra något annat än träna lydnad!

N plockade upp oss och så åkte vi hem till henne och spårade på åkern. Ixen fick ett spår på ca 200 meter (Gissar jag), jag trodde att det var närmare 300 när jag la det, men sen när  vi gick det så kände jag att det var för kort.

Det gick inte så bra att vi kan tävla om några veckor, men det gick faktiskt RIKTIGT bra. Han låg på som ett ånglok i början av spåret, jag fick linda linan runt handen för att ha en chans att hänga med... Han gick större delen av spåret I SPÅRET men vimsade av lite ibland, dock inte särskilt långt utan han kom snabbt tillbaka igen. I vinkeln (hade bara en) tappade han bort sig helt och snurrade några varv innan han hittade tillbaka till spåret. Efter vinkeln vimsade han ganska mycket och gick av spåret fler gånger och betydligt längre från spåret än före vinkeln, han kanske blev trött? (Fast SÅ lång var ju inte spåret, inte ska han bli trött på 100 meter???) Dock hittade han tillbaka till spåret själv alla gångerna och han tog sig till slutet helt på egen hand. Tur det, för när han hittade slutet var jag PRECIS på väg att ta tillbaka honom för att sätta honom där JAG trodde slutet var... Jag ba' "Ameh, vad gör du DÄR? Slutet är ju en meter ditåt!" Och Ixen ba' "Öhh, jag äter din jävla korv, kärring!"

Matten behöver fler spårflaggor... Det går inte ens att BESKRIVA hur kass jag är på att känna igen mig! Nu hade jag 4 flaggor i spåret, 1 i starten och 1 vid varje "liten" apport för att vara säker på att få in dom igen och 1 i vinkeln. Slutet låg precis rakt fram från sista flaggan, precis vid ett elstängsel så man KUNDE liksom inte gå längre, men det hjälpte ju tydligen inte ;)

Det var roligt, hoppas vi kan spåra mer snart!

tisdag 19 oktober 2010

Lydnadsträning

Mjaha. N lurade ut oss på klubben i äckelvädret fr lite träning. (nästan 3 timmar är lite när man är med N...)

Tränade lite på framförgåendet igen. Har inte tränat på det sen sent i somras när jag gav upp lite, för hunden FATTADE inte att han fick TA belöningen! Jag kände att jag inte riktigt orkade börja med att lära hunden att belöningen var hans, så jag sket  det till ikväll. Nu använde jag min fina röda "pinne" och la godis i skålen. det började lite segt, för han fattade inte nu heller att han fick TA belöningen,men det släppte jäkligt snabbt och sen gick det snabbt framåt. Jag började på bara en meters håll med att han fick gå till pinnen och ta snasket efter klicket, sen ökade jag till vi var kanske 5 meter från pinnen.(Min avståndsbedömning ni vet...) Han går jättefint mot pinnen, men när han är lite mer än en meter ifrån den så DYKER han för att få snasket. N föreslog att jag skulle stanna honom ungefär där, klicka och belöna och sen släppa fram honom. Dels för att det ÄR ett stopp i framförgåendet, och dels för att slippa den där dykningen. Det funkade både bra och dåligt, han slutade dyka, men han fick inte samma fina "drag" framåt, så jag tror att jag får variera och bara stanna honom ibland.

Vad tränade vi mer nu då... Vi tränade FF, och det var som vanligt. Språngmarschen har blivit bättre, men inte helt bra. Läggande-kunde han inte idag heller. Men han kunde det igår... *stööön* Inkallning, skitbra, nu sänker han faktiskt farten innan ingången och använder inte mig som stoppkloss... N's tips funkade skitbra! Ställandet sket jag i eftersom han vägrade lägga sig... Tränade lite RUTHORA och det går över förväntan! VÄLDIGT bra so far! Dock med synlig utläggning av belöningen, men vi har ju bara testat 2 ggr så det får man ju jobba bort med tiden.

Hopp, både ettans och tvåans och båda gick jättebra. Testade lite hopp apport (Som ju ÄR med träapport, jag trodde det var metall!) och idag ville han bara hoppa FRÅN mig, inte tillbaka, men noga då-vi har ju bara testat för skojs skull en gång tidigare! Lite vanlig apport, både ettans och tvåans, och det gick helt ok.

Det känns som om jag glömt något? Lite stegförflyttningar gjorde vi också,och det är han duktig på. Ingen tia ännu, men vi är på väg.

Sen fick Ixen hälsa på en tant (En kvinna, det är Ixen som säger tant) och hon var liiite läskig! Först gick han fram hur fint som helst, sen vet jag inte riktigt vad som hände (typ ingenting?) för hips vips var hon skitläskig så han kastade sig in bakom mig och började gapa... Sa åt honom att vara tyst, och så gick han fram igen och kollade och fick snask och så var hon ganska mysig trots allt! Han hade iofs svansen mellan benen och var vääääldigt lång när han gick fram, men sen gjorde han som vanligt och överkompenserade med att KLÄTTRA på henne och slicka henne i ansiktet. Skönt att han får träffa lite folk förutom Noelle, han känner ju henne redan så det ger ju inte så mkt träning för lille Ixen. Jag brukar generellt inte bry mig om att folk inte vill umgås med mina hundar, men när man har en som BEHÖVER umgås med folk så blir det lite besvärligt när folk inte VILL umgås med en slemmig rottis ;)

Så, nu blev det lite blogg iaf. Jag har säkert glömt något vi tränade för vi tränade så mkt att jag fick slut på saker att träna!

Sorry

Jag vet att det är skittrist med en blogg som inte uppdateras, men jag har verkligen inget att skriva om. Tränade igenom hunden igår och det gick helt ok. Några småsaker som inte är bra, men det är samma småsaker som vanligt så att säga. KANSKE får vi ett förstapris i helgen, det ser iaf lovande ut. *Peppar peppar osv*

Återkommer när det händer något!

tisdag 12 oktober 2010

Träning

Brassade ut på klubben med Ixen på eftermiddagen. Om vi bortser från såna små detaljer som att han HELT glömt vad LIGG och STANNA betyder (IGEN!? Vad fan gör jag för fel???) så gick det himla bra.

Det faktum att han har glömt två "dyra" moment bådar ju inte gott för tävlingarna om några veckor, känns som om vi kommer få tävla ettan nästa år också :/

Utöver det tränade vi lite LF, som gick bra. Lite hopp, som gick skitbra.Lite apport, som gick bra. Lite sitta och glo, som gick jättebra. Lite fjärr, som gick ok och slutligen lite ruthora som faktiskt gick rätt bra! N hade ställt upp en ruta åt sin hund och bara för att leka lite la jag ut en boll och skickade Ixen. Skickade honom 3 ggr med boll och 1 utan, och han kutade ut lika fint alla gångerna. Tror nog att det där kan lösa sig. (hahaha, shit vad jag kommer få ångra det där senare i vinter!)

Sen testade vi lite hopp apport också, med träapport, bara för att det kändes som en skoj grej. Första gången jag kastade apporten kutade han runt hindret, men när jag ställde mig närmare hindret och gjorde om så hoppade han över och hämtade apporten. Testade en gång till och lyckades få honom att hoppa tillbaka med apporten också! Dutti Ix! Skönt att en del moment som kommer sen verkar funka redan nu. (Och återigen, shit vad jag kommer få ångra mig...) Det måste ju vara rätt skönt för hunden också att få träna lite andra moment än ettan, gissar att han är lika spyless som jag är!

Och lagom till man ska ut på klubben...

Försvinner solen. Jag kommer frysa muppen av mig!

måndag 11 oktober 2010

Fan vad jag ljuger!

Vi har ju inte alls bara fjärr och rutan kvar innan vi kan tävla tvåan, inkallning med ställande kan vi inte heller! det kommer jag dock inte börja träna innan vi är klar med ettan, annars går det åt helvete *S*

Tränat fjärr

Satte lite fart med fjärren, det lär ju ta en stund att få den att fungera... Att få hunden att göra korrekta skiften går nog ganska snabbt tror jag, men att kunna backa en hel jävla massa meter från hunden kommer ta hela vintern...

I början av passet var han helt vild och galen och var överallt, så jag fokuserade på att han skulle lägga sig rakt och inte på höften som han gärna vill göra. Sen vart efter så lugnade han sig och blev mer samlad, och då kunde vi träna på att han skulle bli kvar på samma plats när han gjorde skiften, och det kopplade han ganska snabbt. Tydligen har jag inte lärt hunden att sitta från liggande på kommando SITT, för det hade han rätt mycket besvär med. Jag använder ju FOT när han ska sätta sig efter plats/läggande och det funkar ju inte alls i fjärren. Han kopplade dock det också ganska snabbt, och på slutet satte han sig med ett litet SKUTT i framdelen, men rumpan var helt stilla. Problemet kommer nog som sagt när jag ska börja öka avståndet till hunden...

Vet inte riktigt vad som blir bäst? Att börja öka ganska snabbt så att han inte vänjer sig FÖR mkt för att ha mig nära, eller låta det ta lång tid? Jag tror att båda varianterna har för och nackdelar, så vi får se...

Morgontugg

fredag 8 oktober 2010

kort om träningen

Brassade ut på kluben och tränade några timmar ikväll igen. Hopp-sitt-hopp har han lärt sig under natten så nu fungerade det helt perfekt åt alla håll. Måste väl träna mer på det så det sitter ALLA gånger, men jag ser inte några problem i framtiden.

Testade både en "inkallning med apport" och en riktig apport (tvåans) och idag fungerade det helt perfekt. (jaja, två tjuvstarter dårå, men han lämnade av apporten perfekt)

Ixen fick även gå i skola hos Noelle för att träna språngmarsch, för det vill inte fungera för mig. Hon fick till det riktigt bra, så nu gäller det bara för mig att få till det också... På inkallningen har vi ev. hittat en metod som gör att han inte ska döda mina knän, jag tror att det kan fungera.

Även idag blev det en del "uppföra sig träning", han fick sitta uppbunden medan N tränade sina hundar och det skötte han fint, han beter sig bättre när han är bunden än om jag håller i kopplet... Hrm... Sen fick han försöka leka lite med Fisen, och det gick väl sådär ;)

Ixen är van att leka med Sally som ALDRIG säger ifrån och som dessutom gillar att brottas, så det första Ix gör är att jaga fatt på Fisen och kroppstackla henne-vilket INTE var uppskattat och vilket hon även förklarade för den unge slyngeln *S* Sen sprang dom mest runt och ignorerade varandra, men dom fick ju iaf träffas lite och lära känna varandra, det kanske går bättre nästa gång.

BARA ruthoran och fjärren kvar innan vi kan tävla tvåan då. Och så måste vi ju då bli klar med ettan också...

torsdag 7 oktober 2010

Weilern som aldrig blir nöjd...

Efter 1 timmes bilåkning, 2 timmar på BK, ½ timmes promenad hem och så ytterligare en promenad tillsammans med Sally tänkte jag att han kanske skulle vara nöjd resten av kvällen? Yeah right... Han sov i en halvtimme eller så och sen var han lika pestig som vanligt. Just nu möblerar han om, för han är på jakt efter en eller annan grej som han bara MÅSTE ha, och som råkar vara under sängen...

Vi tränade iofs inte så mkt effektivt, utan det blev ganska mkt "stå still och knip käften"-träning. I regn... Han behöver tränas i regn den lille, så känslig som han är mot VÄDER.

N kommenderade oss genom ettan och jag var riktigt nöjd. Bortsett från att han inte kunde ställandet idag, och bortsett från att jag ser döden i vitögat på inkallningen, så gick det faktiskt rätt bra. Han har taskig position i LF, men det är inte så mkt jag kan göra åt det just nu ändå (eftersom det beror på att jag är skitfet), men han gick med bra kontakt nästan hela tiden och han var med och alert. MÅSTE försöka lösa språngmarschen... Springer jag långsamt får jag avdrag på "ingen tempoväxling" och springer jag normalt är hunden en meter framför mig, han bara EXPLODERAR och flyger iväg...

Efter det tränade vi hoppet i tvåan/appellen och nu hips vips är det nästan klart!! I dag behövde han inga hjälper för att hoppa över utan han hoppade direkt på kommando! Han hoppade iofs sidledes över hindret för att hinna vända så snabbt som möjligt, men noga då... På sista skicket testade jag att klämma i med ett SITT efter hoppet,och det fungerade kalas! Återhoppet kan han ju redan, så om han inte glömmer det han lärt sig nu så är ju momentet i stort sett klart. FORT gick det, när det väl lossnade!

En plats la vi också. Har ingen aning om hur lång tid, men han låg iaf jättefint trots regnet.

Pesthunden från helvetet

Matten har inte riktigt fattat exakt HUR mkt energi "valpen" gör av med genom att plåga Sallytanten... Dom har inte fått leka på flera veckor eftersom tanten har fått ett blodöra (igen) av att valphelvetet tuggar på hennes öron, och han har sällan varit så pestig som han är nu!

Far runt som ett skållat ollon i kopplet, "fastnar" med nosen på en eller annan fläck och bara VÄGRAR flytta sig trots att matten försöker släpa med honom... Matten muttrar något om "någon jävla period", och Ixen fattar inte ett skit av vad hon snackar om...

Har frågat N om vi kan åka ut och spåra någon dag, det bör ju trötta ut pesten i någon timme iaf. Hoppas matten...

måndag 4 oktober 2010

Noll motivation

Matten har inte lust. Med någonting. ALLT känns plötsligt för jobbigt och inte roligt, och matten har ingen aning om varför. Bara bläääää!

Vi släpade oss iaf ut till klubben för att träna lite med N ikväll. Det blev rätt mycket "stå still och håll käften"-träning men lite vettiga saker också. Fick till en helt suverän ingång med apporten i munnen så (peppar peppar osv) det momentet kanske det finns hopp om.

Tränade lite FF/LF också åt alla möjliga håll och kanter och det gick bra, han gick med superkontakt nästan hela tiden men det KAN kanske eventuellt troligen bero på att jag gick med bollen i handen... Qelle suprise, eller nåt.

Fick till sist en chans att träna hopp också och där verkar det gå framåt. Jag har funderat som faaan på hur jag ska lära hunden att hoppa från mig, och inga av dom "normala" lösningarna som folk har presenterat känns riktigt som om dom passar varken mig eller hunden. Sen började jag fundera... Hur gjorde jag sist, med sally? I gamla ettan skulle hunden hoppa samtidigt som föraren gick bredvid hindret, så varför inte starta så? sen får man ju jobba bort den hjälpen, men det känns ju inte så svårt? Har inget minne alls av hur jag lärde Sally varesig ettan eller tvåans hopp, men Sally är ju så okomplicerad och lär sig saker av sig själv-när hon har lust (vilket hon har en gång var sjätte månad). Men, har jag lärt EN hund det momentet bör jag väl kunna klura ut hur jag ska lära en hund till samma sak. Tycker man...

Nu körde jag på väldigt låg höjd och testade att gå mot hindret med honom samtidigt som jag kommenderade, och han hoppade fint. Till sist fick jag till ett jättefint hopp där jag bara lutade överkroppen framåt lite, så det där ska nog gå jättebra om jag bara tränar. Fördelen/nackdelen (jag kan inte bestämma mig för vilket) är att han vänder upp väldigt snabbt och vill ha belöningen som jag kastar över hindret... FÖRDELEN är att han knappast lär få några problem med själva sittandet sen när det är dags, NACKDELEN är att han hamnar väldigt nära hindret. Å andra sidan verkar han ju vilja ha det så, så det kanske går bra?

Har nästan bestämt mig för att strunta i appellen, jag får inte till spåret och eftersom jag känner mig så omotiverad till allt så känns det inte som om det kommer hända helt magiskt på 4 veckor... Hoppas att N kommer med dock, i så fall ska jag fråga om jag får åka med och se hur det går till, har ju aldrig sett en brukstävling förr.

Ixen, known all around the world...

Haha, ja just det! När vi var i Uddevalla så var det en människa där som var en smula förvirrad och trodde att Ixen inte var från O-kullen så vi stod och diskuterade ett tag vad hunden hette (jag väljer medvetet att inte säga vem det var eftersom h*n var en smula trög och jag fick upprepa namnet si så där 6 ggr...)

När jag hade sagt vad hunden heter för sjätte gången hör jag en bit bort: "Han har jeg sett på youtube, han er flink!"

Haha! Det var en norsk kvinna, jag kom aldrig riktigt fram till vem hon var eller var hon hade sett Ixens filmer (för hon lär ju knappast ha sökt på "Optimal Obelix" på youtube) men hon tyckte Ixen var jätteduktig och det var ju jätteskoj att höra sådär helt ur det blå!

Sova är gött

Vi sov som klubbade sälar hela natten. När det var dags för middag trodde jag Ixen hade dött, för maten stod i köket på bänken och svällde i säkert 40 minuter och han bara sov... I normala fall står han och skriker i örat på mig att han är hungrig och att maten måste serveras nuuuuuuuuuuuu!

Nu är det ett eller två år kvar till nästa mentaltest, då är det dags för funktionsanalysen. Sen är det korning efter det och sen är vi äntligen klar med den biten. Känns som om man nyss avslutat en sån runda med H-kullen och så börjar det bara om igen. Det är nackdelen med att köpa från en uppfödare från långt bort i helvete, det blir en hel del åkande för alla tester man ska vara med på. Hon testar alltid hela kullar samtidigt, och det är ett absolut krav för att få köpa hund, så det är bara att åka.

söndag 3 oktober 2010

Nu är alla filmer inne

Kamp och jakt har han så han klarar sig, gillar andra filmen på lilla bytet när han liksom sladdar runt hörnet och hugger trasan... På skramlet hoppade han upp på skramlet efteråt, men det kom inte med på filmen. Ixen tuffast i världen ;)

Att han inte vill bli hanterad av folk är ju inte direkt någon nyhet, och att han inte är så sugen på att leka på avståndsleken är inte heller det minsta förvånande (han hade ju redan grejen!). Kameran krånglade lite just då så vi missade första "skicket" på avståndsleken. Han rusade ut i full kareta, kollade vad som fanns i gömslet, hittade en människa och drog ;)

På spökena hjälpte det ju inte för fem öre att det var människor i dräkterna, han hade förmodligen gått fram snabbare om det INTE varit det *S*

Överlag var större delen av kullen likadan på det mesta, 2 eller 3 accepterade hantering motvilligt. För Ixen började det ju väldigt stabilt, dom fick inte ens komma i närheten av honom för att läsa av chipet, så det fick jag göra själv.

TL sa efteråt att även om dom inte ville bli hanterade öht var det ingen som nekade att leka och kampa efteråt.

Ixens brorsa "Frank" gjorde också MH

Och det ser ut såhär

Opals MH

Minus skotten för dom filmade Mattias, så dom kommer sen



















Lite filmer

Får skriva mer om Ixens MH när vi kommer hem, Lindhas dator är skiiiitliten och lite knepig att skriva på när man inte är van, så jag ids inte ;)
































lördag 2 oktober 2010

Skitnöjd med mh't

Spökena kunde dra åt helvete,och det blev inte bättre när det var folk inuti. På avstångsleken lekte han på egen hand med leksaken. Allt annat var jättebra och ganska precis som jag trodde-fast bättre. Etta på skottet!

fredag 1 oktober 2010

Framme i stugan

Privat idoluttagning

Och jag filmar såklart...

Och efter en station...

Kliver det på en idiot som tycker att hela tåget ska lyssna på samma 'musik' som han...

Ok....

Tågvärden har en pinne så hårt uppkörd i röven att den sticker ut genom näsan... Charmkurs,anyone?

Jag är här,tåget är här. Ska vi åka någon gång?

Det slår aldrig fel...

Skrev på FB igår natt att jag ska ut och åka tåg idag så alla som hade samma planer skulle förvänta sig urspårade tåg, signalfel och självmord... Det första jag läser i morse på FB är att ett tåg har spårat ur...

Det slår aldrig fel, det är ALLTID kaos i hela landet när jag ska ut och åka tåg, ALLTID.