onsdag 30 juni 2010

Vad ska man träna nu då?

Nu känns det ju som om vi är "klar" med ettan, kan det verkligen vara så?

Han vet hur man utför alla moment, bara finslip kvar då eller? Och konditionsträning, jag är övertygad om att det är lösningen på problemen.

I ff måste vi slipa på halterna, och få bort plogandet, och träna på kontakten. I inkallningen måste vi träna på ingången och helst att han slutar skalla mig... I hoppet måste avslutet tränas till ordentligt. Annars tror jag att det känns rätt ok?

Och så baklängeskedjningen då! Jag måste släpa mig ut på klubben oftare så att jag har ett hinder. Det är betydligt enklare att frakta sig till klubben än att plocka upp mitt eget hinder ur källaren varje gång jag vill göra ett hopp eller två!

Behagligt trött hund

Det håller säkert i sig i en hel kvart.

Simträning

Vi fortsatte dagen i konditionens tecken och traskade iväg till Lysingsbadet. Det ska finnas ett hundbad där enligt kartan på deras hemsida, men jag hittade inte det. Däremot hittade vi en annan badplats och eftersom det var så pass sent var det nästan inget folk där, så vi kunde bada utan att störa andra badgäster.

Det var långgrunt så jag kunde gå med hundarna ut i vattnet och ha dom kopplade. Det innebar att dom inte släpptes upp ur vattnet utan dom fick vackert vada på det grunda eller simma. Bra träning! Jag halade upp shortsen i skrevet och gick så långt ut jag kunde så att Ixen skulle simma lite också, han har lite längre ben är Sally och simmar inte i onödan så att säga. Man måste se till att han inte bottnar mer... Nu simmar han jättebra, han paddlar inte så mkt utan simmar mer effektivt. Dock återfaller han i paddlande mellan varven, gärna när han är preciiiiis bredvid sin matte så att hon blir plaskblöt från topp till tå...

Sally simmar mer än gärna, fram och tillbaka, fram och tillbaka, och hon har utmärkt teknik. Men så är hon ju retriever också...

När vi hade simmat en stund kom en annan badgäst med sin hund och tyckte att den också skulle bada. Det var någon sorts spaniel, och den hade inte alls samma åsikter som sin husse om saken! Han nästan släpade den ut i vattnet, och sen vände dom och gick in igen, hunden var inte så imponerad över att behöva bada *S*

Det är bara drygt 1 km till badet hemifrån oss, inte särskilt långt men det tar ju sån tiiiid att gå. Jag hatar att gå! Vi var hemifrån i en timme och av den tiden kanske vi badade i en kvart, tjugo minuter och resten av tiden var bara transport, shit så trist!

Operation konditionsträning inleddes idag

Nu är ju lille Ixen bara 10 månader (IDAG!) så någon tyngre konditionsträning är det ju inte tal om här, men lite intervallträning med en tennisboll och en liten backe klarar han allt av. Givetvis passar vi på när det är varmt, eftersom jag vill träna upp värmetoleransen också.

Men lugn bara lugn, innan ni ringer djurskyddet kan jag försäkra er om att det handlar om mkt korta pass-jag försöker inte ha ihjäl hunden.

Dramatik på morgonkvisten!

På väg ut i morse fastnade Ixen med tassen i trappen... Vi har en sån stentrappa utanför porten, och den har ett sånt där idiotiskt galler ovanpå, och i det gallret fastnade han med en trampdyna. Trodde först att han liksom sträckte på sig eller något annat märkligt, för han liksom bara stod där med ena benet uppe på trappen, men sen började han skrika. Herrejävlar vad han skrek! Dock kom han loss innan jag hann reagera, och det verkar inte ha gjort någon skada. Ena klon är lite skavd men bara helt ytligt och han är inte mer rädd om tassarna än vad han är normalt.

Stackers lille Ixen

tisdag 29 juni 2010

Jag har hittat lösningen!

Eller ehh, jag vet inte om det känns som en lösning direkt.

Eftersom det är ungefär 2000 grader ute tog jag med mig djuren och gick och badade vid badplatsen som N visade häromdagen. Med promenad dit och hem och själva badandet var vi väl ute en timme ungefär. När vi kom hem var pestweilern ÄNNU pestigare och flängde runt i lägenheten som en studsboll som studsade mellan väggarna... N ringde och ville ha hjälp att kolla en grej i hunddata och medan jag pratade med henne försökte flängweilern KLÄTTRA på mig...

Tog med honom ut igen och tränade lite för att han skulle lugna sig. Tränade igenom "hela ettan" minus hopp, apport plats och tandvisning och allt gick jättebra!

I FF (ja, jag VET att det är LF i ettan) försökte han iofs skalla mig, men bortsett från det gick han kalas! Ställandet var KLOCKRENT, lätt en tia på det!! I inkallningen försökte han för en gångs skull INTE skalla mig och eftersom allt annat gick så bra testade jag läggande också och det var också klockrent.

Så... Lösningen på att hunden inte utför momenten är alltså att han måste bada och svalka sig innan *S* Vet inte om det känns så smidigt...

Nu är jag säkrare än någonsin på att han KAN momenten. Om han inte KUNDE dom skulle han ju inte göra det klockrent ibland. Det sitter i något annat. Bristande kondition? Värmekänslig?

Har gissat lite och räknat poäng

Har gissat lite vad jag skulle kunna få för poäng om jag skulle tävla idag, och det är inte muntert... Det räcker inte, det saknas typ 20 poäng för ett förstapris.

Plats räknar jag med full pott, han ligger jättebra och har bara en eller två ggr rest sig, och han har gjort plats betydligt mer än så. 30 där.

Tandvisning kanske vi kan få en tia om domaren är snäll, han har ju faktiskt hips vips kommit på att det är rätt skoj att vara social! 10 där

Linförighet kanske vi kan få en 8 om domaren är jättesnäll, han kan flacka lite i positionen och sätter sig snett. Skulle tro att vi får mindre än 8, men jag är snäll mot mig själv idag :D 32 där

Läggande kan vi kanske få en tia på en bra dag, av ställande och läggande så är det ligg som fungerar bäst. 20 där

Inkallningen får vi garanterat avdrag på att han försöker skalla mig innan han sätter sig, och han sätter sig dessutom snett, så vi kanske får 8 där om domaren är snäll, jag vet inte riktigt hur sånt bedöms. 24 där

Ställande skulle vi nolla idag. Om det inte var en bra dag, men såna tycks infalla allt mer sällan... 0 där alltså.

Apporten får vi max 8 på, eftersom jag vägrar lägga på ett förbud på att hunden ska ta apporten innan kommando. 8 där

Hoppet kan ge mellan 7 och 10, beroende på dag. Om vi gissar på en 8 får vi 16 poäng där

Helhet, 8 kanske. Han är ju glad iaf! 8 där alltså

Suck suck suck. Bra iofs att veta vad man ska nöta på, synd bara att det känns som om det inte ger något resultat!

Men jag blir väl galen?!

Tränade på morgonpromenaden, belöningen var lek med Sallytanten...

Tränade ställande, som han kunde jättebra för typ 2 dagar sen. Idag fattade han ingenting. "Stanna? Det är då man ska ligga va?" Av typ 20 försök fick jag till 2 ställanden :/

Suck suck suck!!!

Jag vet ju att han VET vad det betyder, så jag fattar inte riktigt vad det sitter i. Hormoner kanske? Han är ju trots allt bara yngling ännu och det är säkert mkt som snurrar i huvudet.

Baklängeskedjning

Jag vill baklängeskedja hela ettan. (Och alla andra klasser, men det är ju liksom ettan som är aktuell) Alla säger att det inte funkar så himla bra, men jag kan inte riktigt se varför? Ok, tandvisning och plats är kanske lite klurigt att få med, men alla andra moment?

Jag är som bekant lite kärringen mot strömmen och tänker givetvis testa. Funkar det så BRA, annars så har jag ju iaf fått testa och vet av egen erfarenhet att det inte funkar-fast varför det inte skulle göra det kan jag inte alls se.

Det börjar kännas som om det är dags att starta med det snart. Vi har i stort sett alla moment klara, bara massor med finslip kvar...

måndag 28 juni 2010

Pestweiler till salu...

Lillweilern har varit riktigt behaglig att ha att göra med i helgen när han fått träna så mkt. Hans matte tyckte att han gott kunde få en till vilodag idag när han jobbat så bra i helgen, men det tyckte inte han! Herrejisses vilken pest han är! Får nog lov att träna honom lite i morgon, innan JAG får ett frispel.

Det kom in en fågel i morse...

En stackars liten sak som fladdrade runt och var helt förvirrad. Jag låg kvar i sängen och hoppades att den skulle hitta ut igen, balkongdörren var vidöppen, men no such luck! Den fladdrade ut i hallen och landade tydligen på golvet eller något liknande, för det tog ungefär en sekund innan Ixen kom med den i munnen...

Var helt säker på att den stackars kraken var död, death by rottweiler, men när jag kommenderade LOSS flaxade den ut genom balkongdörren. Stackars krake, hoppas den klarade sig och inte svimmade av senare av chocken.

Spår

Funderar på att försöka lära in appellspåret på lille Ixen. Tanken är, förutom att han ska kunna tävla givetvis, att han kanske ska sluta gå runt och nosa utomhus efter saker att ÄTA hela tiden om han blir nosaktiverad på annat sätt. Vet inte om jag tror på det själv, men det är ju värt ett försök iaf.

Dock vet jag inte riktigt hur det ska gå till... Hemma i Norrland går ju appellen i skog, så det där med att lära in gräs/åkerspår har liksom aldrig varit aktuellt och jag har ingen aaaaaning om hur det ska gå till.

N kör med näringsspår, så jag gissar att det är det jag får testa också. Dock tror jag att det kommer sluta med att min hund står kvar på samma fläck och letar mer godis, snarare än att han fattar att han ska följa spåret till mer godis. Han är ju "lärd" att söka godis i gräs, latmansaktivering kallas det! Dock kanske han fattar vart det lider, jag vet inte, och jag lär ju inte få veta innan jag testar heller.

söndag 27 juni 2010

Halebop förstör mina planer

Åkte och solade idag utan hundarna, och när jag kom hem slocknade jag som ett litet ljus. Tanken var ju att vi skulle åka och träna hund idag också och N har både skickat sms och ringt mig, men tydligen är det strul med nätet för varken sms eller samtal har kommit fram! Sms skickades vid 6, dom kom fram efter 8, skitbra duru!

Hade ju annars varit jättebra att komma iväg och träna, tror det är några veckor tills N är tillbaka i stan nästa gång :/

lördag 26 juni 2010

Det är slitsamt att ha en ambitiös träningskompis ;)

Men det lönar sig!

Nu har vi tränat 3 ggr på 2 dagar och ska träna i morgon igen, mkt nyttigt för lille ixen! N var lite imponerad över att han brydde sig så lite om störningen av andra hundar och förare som styr runt omkring, och jag måste såklart hålla med-han är fantastisk!

Ställandet tar sig väldigt bra, jag är jättenöjd med hur det utvecklar sig. Har lagt plats idag också och han ligger jättefint, tom TROTS att hunden bredvid reste sig och gick till sin matte en gång!

Gjorde även lite inkallningar ikväll, och man får väl säga att det är tur man är fet för annars hade man väl åkt som en vante i backen när NÅGON tar 50 meters sats och hoppar rakt i bröstkorgen på sin matte... *muttrar*

Bara för att det var lite skoj fick Ixen även klättra över A-hindret, jättebra balansträning och han tyckte det var skojsigt!

Kolla, har ni sett något så vackert??? Och då syftar jag inte på matten, eller det faktum att han NÄSTAN (men bara nästan) sätter sig i avslutet *S*


Yes! YES Yes Yes Yes!!

Det tar sig!

Tog med båda hundarna och knatade iväg till klubben där jag skulle möta upp träningssällskapet. Tanten fick följa med eftersom hon var ensam halva dagen igår, skönt för henne att få vara med lite, träffa lite folk och GÖRA saker. Dessvärre blev hon helt slut av att promenera till klubben (1.5 km), ligga lite i skuggan med vatten, och sen gå hem igen :/ Det innebär ju tyvärr att hon kommer bli ensam lite mer, och så får vi se hur länge hon får leva. Det är ju inget hundliv att inte orka något.

Ixen var JÄTTEDUKTIG idag! Brydde sig nästan inte om att det var andra hundar där, bara ett fesigt utfall gjorde han sen brydde han sig inte mer. Dessutom orkade han fokusera mer, så idag kunde vi TRÄNA också.

Hoppet: Idag gick han inte runt en enda gång, nu verkar han ha fattat att han ska hoppa över även fast han KAN gå runt. Han tjuvade och hoppade före kommandot 2 ggr, men hallå-vilket I-landsproblem!

FF: Gick bättre när jag belönade med boll, då var han alert och höll kontakten bättre. Nötte inte det så mkt eftersom han "kan" det.

Ställande: Fick till några bra ställanden, trots att han gärna ville sätta sig. Det var ju lite varmt och det gjorde att han blev mer ofokuserad också. Dock, det är så sjuuuukt mkt jobb kvar med det där jäkla skitmomentet!

Apport: Tränade bara lite med en metall ist för en träapport, men det var inga problem alls

Just nu är det "bara" det förbannade ställandet och det faktum att han inte skiljer på ställande/läggande så bra som är ett gigantiskt problem!

So much work to do, so little time... Ev. blir det träning ikväll igen, bara nöta nöta nöta!

Fasen vad jag är glad att jag hittat någon som vill träna, det är så mkt enklare att ta sig ut om någon annan är med!

fredag 25 juni 2010

En tröttweiler

Ixen blev lite trött av dagens aktiviteter... (Och han har slemmat ner sin matte...)

Inflyttning!

Häpp! Vi flyttar in här. Det är trots allt ganska behagligt att kunna uppdatera bloggen med mobilen.

Förut bodde vi här, om någon inte visste det.