torsdag 30 december 2010

Inomhusträning

Åkte iväg med en tok-taggad Ix i sällskap med N för att träna hunden ORDENTLIGT för första gången på säkert en månad. När jag klädde på mig stod han i hallen och hoppade jämfota, och frustade som en annan bucking bronco, han var helt vild!

Lokalen är pytteliten (och SVINKALL!) så vi turades om att träna varsin hund inomhus. Ixen fick träna igenom hela ettan för att se hur mkt han glömt när jag inte har tränat och så fick han träna tvåans apport, fjärren, metallapportering, hantering och "gör för helvete inte utfall-hundjävel!" ;)

Hanteringen gick faktiskt väldigt bra! Han tyckte först att det var jätteäckligt, men han accepterade utan problem och efter 10 minuter eller så hade han inte ens svansen mellan benen och var en bit bort helt själv med tjejen som hanterade honom. Han är som "rolig", han VILL bli klappad men man ser på honom att det är skitäckligt för svansen är så hårt instoppad mellan benen att den inte ens syns...

Fria följet/linförigheten gick sådär. Han har tappat positionen ännu mer när vi inte har tränat, men svängarna tycker jag är riktigt bra nu. Bara träna mer position och få BAK hunden.

Läggande/ställande var sådär. Han la sig fint på läggandet, men han gick 2 steg innan han la sig så han var lite osäker där. På ställandeyt ställde han sig inte alls första försöken, men till sist så. Träna mer på båda och, och stadga.

Alla apporter gjorde han bra. Han tjuvade på både tvåans och metallen, men kom tillbaka igen. Fjärren var jättefin! *helt opartisk* Ska nog ställa någon bakom honom nästa gång.

Utfallsträningen gick sådär. Först var han precis dum i huvudet, men det tog sig och mot slutet var det riktigt bra. Han TITTADE på den andra hanen, funderade och valde sedan snask hos matte. *glad*

Sen fick han leka lite med Fisen innan vi åkte hem. så när vi väl var hemma drog han filten över sig och somnade i fotöljen! Nöjd hund, glad matte.

Trött matte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar