onsdag 27 juli 2011

Halo tränar läggande under gång

<3

Experiment

Grannen ovanpå har gnällt som en liten rysshora om att valpen piper när jag jobbar på nätterna, och så ska det såklart inte vara. Har stuvat om hundarna och ändrat rutinerna för att lämna dom ensam, och så spelat in hundarna med både video och ljud när jag är borta.

Filmerna visar att hundarna trampar runt en del precis när jag går, i några minuter. Sen lägger dom sig och sover. Tyvärr är minneskortet fullt efter ca 20 minuter, och då är filen dessutom så stor att jag inte kan lägga över den på datorn för att få ljud.

Så jag plockade fram headsetet och installerade MP3-inspelningsprogrammet. Lämnade hundarna i ca en timme medan jag handlade idag, och spelade in dom under tiden. Ca 8 minuter piper valpen precis när jag går. Inte jättehögt, så jag TROR inte att grannhelvetet ska störas av det, men man vet ju aldrig. resterande 50 minuter jag är borta ligger dom och sover, och är knäpptysta, så dom nya rutinerna verkar fungera fint. Måste bara experimentera vidare och lämna dom fler timmar i sträck. Inte för att jag riktigt tror på det själv, men det vore ju dumt om valpen börjar gasta plötsligt efter 3 timmar...

Hipp hipp hurraaaa!

För idag blir Halo 8 månader!

onsdag 20 juli 2011

Nu finns det bilder

I min "vanliga" blogg. Det var sånt jävla bestyr att få dit dom så jag orkar inte lägga dom här också.

http://ciccilus.blogspot.com/

tisdag 19 juli 2011

Vad var det jag sa...

Jag har fått så jäkla mkt skäll när jag har sagt att jag plockar päls från hunden. "Han är ju för fan KORTHÅRIG, sluta!" Själv tycker jag ju att när pälsen är så lång att den delar sig på ryggen så är det dags att ta bort lite från den släta hunden, men ok då... Plockade bort det värsta över manken (han hade häst-man) och lät resten vara.

Kommer ner till skåne och uppfödaren säger "du... Vi kan nog plocka hela honom ändå..."

Told you so ;)

Pojkarna är fortfarande trötta

måndag 18 juli 2011

Dynan fick godkänt

Årets längsta inlägg, lägret.

Hämta en kaffe, för det här är LÅNGT.


Så, nu har vi vaknat och samlat oss en smula efter helgen, så nu ska jag försöka sammanfatta galenskaperna. Har nog inte riktigt koll på exakt när alla galenskaper tog plats, sådet kan bli lite hattigt, men vi försöker...

Torsdag: Jag och pojkarna klev ur sängen kl 0530, lite lätt förvirrade och jättesega... Snabb frukost för alla i familjen och en dusch för matten, och sen traskade vi till tåget. Innan jag gick tänkte jag att ”undrar om jag borde byta strumpor, jag lär ju få skavsår?” och sen ”Äh, det är så kort bit till tåget, det kommer gå bra!” Yeah right... Skavsåret from hell fick jag och har fått leva med hela helgen, vilket innebär att jag inte kunnat ha mina egna skor och eftersom jag inte tog med några tofflor så fick jag låna ett par av Dani när jag var tvungen att ha skor på mig. På vägen hem hade jag 4 plåster för att skydda hälen, men det hjälpte inte så fasligt mkt...
Först åkte vi tåg i 1.5 timme till Linköping där Dani plockade upp oss för vidare färd mot Skåne. Kastade in pojkarna i bilen som redan var full med russllar och Ixen blev helt förtjust över att det var så många småttingar där! (Jättefina, och jättesmå! //Ixen) Sen åkte vi, och åkte, och åkte och åkte lite till. När vi var nästan framme fick vi vimsa runt lite eftersom vi inte visste var vi skulle. Av naturliga orsaker är ju grytverksamheten en smula hemlig så det finns ju inga vägbeskrivningar på internet direkt, men efter ett tag kunde vi googla fram adressen till ett ställe som Dani visste var precis i närheten, och så kunde vi knappa in den på GPS’en.
Vi kom fram till grytplejset runt kl 14. Packade in grejerna och styrde lite med kompostgaller så att vi kunde ha alla hundarna i samma rum, och sen väntade vi. Jag och Dani var först framme och skramlade runt i huset i några timmar. Runt kl 5 var Dani tvungen att dra iväg till veterinären för att akutvaccinera sin hund, och strax efter det kom Bellen och Kexet till stugan och så var partyt igång. Resten av gänget kom flera timmar senare, dom hade vimsat runt halva Sverige och letat efter systembolaget och kom nog inte förrän klockan var runt 8-9 på kvällen.

När alla hade kommit hade vi 17 hundar fördelat på 7 människor. Det var 1 rottis, 1 Grand Danois och 3 pudlar i olika storlekar, resten var terriers. Under fredagen kom ytterligare två terriers, dock utan ägare, så då hade vi 19 hundar. Ganska självskrivet att inte alla hundar kan vara tillsammans, men vi ville ju inte stänga bort dom i olika rum heller eftersom vi alla skulle sitta och vara sociala i köket, så vi drog in alla burar och kompostgaller vi hade med oss och delade upp hundarna i en miljard olika flockar, och så fick dom turas om att komma ut och vara sociala med oss. Funkade kalas! Det var bara GD’n som fick vara lite ensam eftersom han var en utbrytarkung utan dess like, tro inte att två kompostgaller i höjd ovanpå varandra i en dörröppning stoppar mig, sa han! Det gjorde lite ont i själen att han inte fick vara med så mycket, men det hade nog funkat dåligt med en gigant bland alla småttingar.

Fredag: Upp före tuppjäveln en gång till för att åka på utställning. Vi tjejer tog med oss 7 av hundarna och åkte iväg, och så fick pojkarna ta hand om dom 12 kvarvarande hemma i stugan. Bellen har varit klurig och köpt en jättebra vagn som vi hade med oss för att dra alla djuren och packningen på och det var väl en underbar liten sak! 7 hundar i bur, tält, stolar och GUD vet vad... Sulle vi ha släpat det för hand från bilen och in så hade vi nog spöat på någon, det hade varit sjukt jobbigt! Dani och Belen började dra vagnen, men efter ett tag bytte vi av så att jag och Majken drog den istället och Dani och Bellen gick bredvid och höll koll så inget (typ den översta buren med 3 hundar i, som var lös) rasade. GIVETVIS hamnade vi bakom en jävla söndagsåkare med pudel när vi stod i kö för att få komma in. En kö som dessutom var flera hundra meter lång, jag har aldrig sett något liknande! Söndagsåkaren var sjukt långsam, och hade en jävla kärra som hon höll i ett snöre som var hur långt som helst så den där jävla kärran slängde fram långt bakom henne, och eftersom hon var så jävla långsam så gick vi ju och sparkade på hennes kärra hela tiden. Inte ALLS irriterande. När vi slutligen hittade en lucka och kom förbi henne kunde vi spurta vidare och slutligen hitta vår ring.

Majken och jag skulle in först med pojkarna i valpklass och vi hann precis rasta av dom lite innan vi skulle in. Halo fick en kritik som var ganska odetaljerad, domaren sa inte så mycket om hunden men det han sa var bra, förutom ”hunden utställes fet”... Ja, jo, han är lite rund, men inte skitfet, och jag tycker inte att det är ok att banta valpar, men tydligen är det det vi får satsa på. Tompa fick också fin kritik, och placerade sig som tvåa framör Halo som blev trea av fyra möjliga. Båda pojkarna tyckte att det var lite läskigt och blev lite låga. Halo tyckte inte om att folk pratade bakom ryggen på honom så han stod som ett utskitet äpple i ringen när domaren skulle bedöma honom, och Tompa tyckte att allt var lite äckligt så han blev låg och lite ledsen.
Minns inte exakt vilka resultat alla andra fick, men ingen gick iaf vidare. Domaren var jättesnål med CK och delade ut både tvåor, treor och KEP på löpande band.

När vi var klar på utställningen skulle vi packa ihop hela gänget igen och åka hem,men först skulle vi stanna till på en restaurang som har specialicerat sig på lax ch käka där. Jag var VRÅLHUNGRIG, och när jag är hungrig blir jag en smula... Aggressiv. När vi hade lastat kärran högg jag och Majken varsitt handtag på den och spurtade iväg, medan övriga tjejer förtvilat försökte hänga med i svängarna. Så länge vi var bland ringarna gick det ok, för där var det ganska gott om plats, men sen blev det jävligt trångt och både jag och Majken blev mer och mer hetsiga, och till sist gick vi och ropade TUUT TUUUUT när folk inte hade vett att flytta på sig tillräckligt snabbt... Kikki, Bellen och Dani gick efter och bad om ursäkt, plockade loss tältlinor som vi drog med oss från vagnen och försökte helt desperat hålla kvar alla grejerna på vagnen och hänga med i vårt hetsiga tempo... Till sist frågade dom lite försiktigt om vi ville bytas av, och om någon annan skulle dra ett tag, och jag och Majken i kör fräste NEJ! Och spurtade vidare... Efter en stund morrade vi något om att byta hand, kastytte sida med varandra (och övriga tjejer fick 1 sekund att andas på) innan vi spurtade vidare så snabbt att vagnen nästan tippade bakåt och Bellen och Kikki fick kasta sig fram och hålla fast grejerna.
You had to be there, säger jag bara. Senare på kvällen när vi pratade om saken hemma så skrattade vi så att vi nästan kissade på oss, och jag sitter fortfarande och fnissar när jag tanker på det. Uuuur spååååår! Underbart.

När vi kom till laxstället så var jag så hungrig att jag nästan dog, och det var lätt 50 meter kö och jag kände mig mer och mer aggressiv. Till sist kom maten och det var UNDERBART gott! Svindyrt (nåja, inte för mig för jag fick en barnportion) men väl värt varenda krona. Nu minns jag varken vad det hette eller var det låg (i närheten av Tvååker) men har ni vägarna förbi så får ni stanna och äta.

När vi slutligen kom hem efter hundra år (det var en bit att åka) var vi helt slut så vi rastade bara hundarna och kastade oss i säng igen. Sjukt sociala mot pojkarna som varit hemma med hundarna... Alla utom Kikki (som fastnade framför tv’n) däckade och sov i flera timmar. Kl 1830 ca vaknade vi igen, klev upp och var en smula sociala. Vi käkade mat, drack lite (vissa mer än andra) och umgicks. Redan halv ett blev jag dötrött och somnade sittande, så då gick jag och sov med mina hundar. Slocknade som ett ljus, men vaknade igen runt halv sex på morgonen och insåg att jag fortfarande var ensam i sängen. (Jag och kikki delade en dubbelsäng.)Låg och lyssnade ett tag på dom som pratade där nere, och sen kom Kikki rumlande upp för trappen och var skit(full)nöjd över att jag var vaken. ”Nu slipper jag lägga mig!” Sen slet hon av sig kläderna, och när jag kom på att jag skulle ner och kissa följde hon med för att rasta mina hundar under tiden. Det gick inte riktigt som planerat dock... Ixen sa ”jag tänker då INTE gå ut med någon halvnaken galning som skuttar runt ute utan kläder, GLÖM DET!” och satte sig utanför toadörren och såg en smula panikslagen ut tills jag kom och räddade honom och följde med ut... Sen gick vi upp igen, stöp isäng, pratade lite och Kikki kelade med Ixen och sen somnade vissa, och vissa andra somnade om.

Lördag: Vaknade nog runt 7 första gången, för då invaderades gården av karlar och 19 hundar hade åsikter om det... Somnade om igen och sov till ca halv 9 när jag klev upp och rastade djuren. Rastade först mina egna, som hade åsikter om att det satt ”fula” hundar i en hundgård på gården. Grannen hade dumpat av sina djur där medan han grejade med vildsvinen, och när jag kom ut med mina började dom gasta och mina gastade tillbaka, ett jävla liv var det. Vinkade lite till en jägarkille som satt och fikade, rastade mina djur klart och gick sedan in och hämtade Kikkis hundar och ratade dom också. Då hade grannen hämtat sina djur, och jägarkillen berättade att han hade ringt och sagt åt honom att göra det. ”Jag fattar inte hur han tänkte, kom och hämta dom, sa jag” *S*.  Sen klappade han lite på Sonya och sa ”vad är det här för något?” och jag svarade att det är en Pudel. Jaha, sa han och sedan klappade han Jorma och sa lite tveksamt ”och det här är en... Jack Russell?” Javisst, sa jag. En pytteliten en!

Jag skramlade runt lite i min ensamhet några timmar innan Majken och Dani kom upp, och efter det vaknade folk en efter en. I väntade på att alla jägare skulle träna klart sina hundar, och när dom var klar med det så var det vår tur att stoppa ner småttingarna hos grävlingen för att se vad dom tyckte om det. På fredagskvällen hade vi varit ner till grytet (som var tomt, grävlingen bor ju inte där) och låtit hundarna springa runt lite i gångarna. FettoHalo tyckte att det var en smula jobbigt och inte så intressant, men han är ju fet så det var väl trångt. Vi fick honom iaf att gå genom gången några gånger mer eller mindre frivilligt, och sedan stoppade vi ner honom i kitteln med några andra hundar så han fick träna lite mer på att gå. Kitteln är typ ett hål med höga väggar och så en gång under marken och upp, och tanken var ju då att hunden skulle inse att enda vägen ut var genom gången. Alla andra hundar fattade det, men Halo stod och skuttade och försökte komma ut den vägen... Till sist gick han in i gången och var på väg ut, men det lutade ju eftersom gången gick UPPÅT, och det var sjuuukt jobbigt sa Halo! Han hängde och klängde och vågade inte riktigt skjuta ifrån så han kom upp, men han ville heller inte ha hjälp utan han bara låg där! Till sist fattade han tricket och kom upp, och fick massor med beröm. Eftersom jag är en elak matte så upprepade jag övningen flera gånger till, och redan andra gången gick det bättre, och sista gången hann jag knappt stoppa ner honom innan han sprang som en oljad blixt in i gången och kom ut, så vi slutade där när han var så duktig. Duktigast och roligast av ALLA var lilla Jorma som stormade genom gångarna som om han aldrig gjort annat! ”var är Jorma? Ja han är där, eller nä där är han... Eller nä nu är han där!” Som en liten virvlvind struttade han runt!

På lördagen då så var ju grävlingen hemma och tanken var att vi ser väl hur småttingarna reagerar. Jag trodde faktiskt att Halo skulle skälla på den, men han tyckte den var jätteäcklig. Bellen tänkte att vi tar med Dunder så får HAN skälla lite, så kanske Halo får lite draghjälp, men när Dunder började gasta blev Halo jätteledsen och sprang och satte sig i Kikkis knä och sa ”hjälp mig, han är jättearg och jag vet inte ens varför”. Sen satte jag mig precis vid grävlingen och hade Halo i knät, och han vädrade lite åt det hållet men han vägrade konsekvent att titta på grävlingen. ”Vadå? Grävling? Jag har inte sett någon grävling?”. Tompa hade en liknande reaktion, så pojkarna är nog inne i någon fas just nu när saker och ting är lite äckligt. Tikarna var däremot modigare, och jag tror att alla skällde på grävlingen jättefint. Grävlingen han låg på rygg och fjollade runt, och var inte det minsta illa berörd av att det var hundar där, om någon undrar.

Resten av lördagen slappade vi mest. Umgicks, åt mat, drack vin och öl och bara hade det bra. Hundarna fick simma lite och Halo simmade runt som en liten säl i pölen, han fick simma ills han var ”klar” för det fanns inte en chans att han skulle komma upp frivilligt. Ixen var mest intresserad av att göra kanonkulan och sedan gräva upp halva strandkanten, så han var nästan skitigare EFTER badet. Sen fick dom springa lösa en stund på en åker för att torka lite innan jag satte in dom i buren, men jag vet inte om dom blev så mkt torrare av det. Glada var dom iaf. 

Ägarna satt uppe större delen av natten. Jag la mig strax efter 3, och jag märkte inte ens när Kikki kom och la sig för jag sov som en sten. Har sovit så SJUKT gott med folk omkring mig! Normalt är jag ganska lättväckt, men i helgen har jag stensovit mest hela tiden.

Söndag: Vaknade runt 8 på morgonen och hade precis börjat fundera på att kliva upp och rasta djuren när det brakade till och det står en karl i hallen nere och gastar. Jag var ju förvisso vaken, men en smula naken, så det tog ju ett tag innan jag kunde gå och kolla vad han ville. Då var det grytnissen som ville att alla vuxna hundar som ville gryta skulle vara klara till kl 9, för han ville ge dom chansen att hinna träna två gånger under dagen. Det var bara att börja väcka alla som hade vuxna hundar som skulle gryta. Medan dom gjorde det så packade vi ihop våra grejer och började städa stugan, och sedan var det småttingarnas tur att få gå en vända till i grytet med grävlingen. Resultatet var ungefär detsamma, men på söndagen vågade iaf Halo titta lite på grävlingen, men på betryggande avstånd. Jag satt grensle över gången och hade Halo mellan knäna i gången och så satt han där och tittade lite på grävlingen medan jag kliade honom, och så var det klart. Han ska få mogna lite innan vi testar igen, så kommer det nog gå fint.

När vi hade grytat klart var det dags att åka hem så jag och Dani packade in alla våra djur och grejer i bilen, och sen tog vi sikte på Ullared och slutligen hemmet. Jag kom hem runt midnatt inatt, helt slut men har haft OERHÖRT roligt. 

När vi skulle säga hej då saknades det plötsligt lite människor. Kikki och Jester hade dragit iväg på affären preciiis när vi skulle åka! När dom kom tillbaka visade det sig att dom (bland annat) hade köpt en dricka åt mig så jag skulle slippa dö av törst, vilket låg farligt nära till hands eftersom vattnet smakar röv... Dom hade inte ens blivit tillfrågade om att göra det, så jag blir helt varm i hjärtat av att dom var rara och tänkte på mig! Det krävs inte så mkt för att göra mig glad ;)

Och apropå presenter så har vi nu alla likadana hundbyxor. Vi pratade om dom där byxorna för flera månader sedan och bestämde att vi skulle beställa byxor och sedan lämna in dom på tryck för att få kennelnamn och lite shyssta bilder på dom. Dvs, alla utom jag. Eftersom jag fortfarande har massor med vikt kvar att gå ner så ville jag inte köpa just byxor, eftersom jag inte kommer kunna ha dom särskilt länge. Så jag undrade om inte jag kunde få en jacka istället, med samma tryck, men se det gick INTE! Jag blev helt grinig och fattade inte vad det satt i, eftersom vi köpte byxorna på ett ställe och sedan lämnade in dom på ett annat för tryck. Spela roll om det då är 4 byxor och en jacka? Nu visade det sig att anledningen till att jag inte fick någon jacka var att tjejerna gått ihop och köpt mig ett par byxor också, i hemlighet. Dom har full förstelse för att jag inte vill kasta ut pengar på byxor som jag bara kan ha i någon månad, men tyckte ändå att jag skulle ha samma lika! Så jag har gått runt och varit grinig, ”men ha era jävla byxor då!”, medan dom i hemlighet har köpt present åt mig... Bra där!

Hundarna har skött sig jättebra hela helgen. ALLA hundar! Med 19 hundar är det liksom ofrånkomligt att någon rymmer och att dom eventuellt kommer ihop sig, och visst har det hänt, men det har snabbt styrts upp och så är det inte mer med det. Dom har legat fint i sina burar, dom har umgåtts jättefint med både andra hundar och alla människor och dom har överlag sovit gott tillsammans på natten. Jag och Kikki delade en dubbelsäng på ovanvåningen, och där sov vi med alla våra hundar ihop (utom Jorma som sov i bur för att inte råka dö plötslig el-död eller liknande) och mellan varven även Bellens pudel, och det var inga som helst problem. Ixen har umgåtts med hundar av alla möjliga sorter och slag utan problem, tom lille Jorma gick bra att leka med för stora klunsen Ixen som inte har koll på alla sina fyra tassar... 

Enda gången vi blev en smula stressade var när ”kalven” (Grandisen) bröt sig in i ixens komposthage... ”Kalven” stod bakom en stängd dörr (som har en glasruta så att han iaf kna se vad vi gör) och ixens komposthage var liksom utanför dörren. Halo var tack och lov inte på plats, då hade det nog blivit lite jobbigare... Så, Kalven står bakom dörren och Ixen är i hagen. Jag och Majken står en bit ifrån och plötsligt ser vi hur kalven helt sonika öppnar dörren och går ut. Eller in, i Ixens hage. Både jag och Majken höll på att skita ner oss, två vuxna hannar som inte känner varandra, instängda i en komposthage som INTE rymmer två hundar modell skitstor... Majken kastar sig fram och hugger kalven och håller den, medan jag kastar mig fram och kastar undan köksbordet så att jag kan öppna andra änden av hagen och få ut Ixen. När Ixen väl var ute så inser vi att han är lös med en ANNAN hane som inte funkar med hanar, så då fick vi kasta oss på hundarna igen och plocka bort den ena. Nu var kalvsituationen inte så farlig. Kalven var mest sugen på att gå till sin pappa, och Ixen ställde sig i ett hörn och sjöng ”lalalala, jag ser den inte!”.  Men fatta hur skitnödig man blir? Sära på två småhundar som slåss är väl en sak, då lyfter man helt sonika den ena, men med två giganter?? Vad gör man då?

Och apropå att bli skitnödig... När vi skulle lägga oss och tupplura på fredagen så skulle jag öppna fönstret så vi fick in lite luft. Vi sov som sagt på övervåningen. När jag öppnar fönstret och lutar mig ut för att kolla om det finns en hake att fästa det med så kastar sig ix ut genom fönstret. Hunden hoppade ut genm fönstret! Nu hade jag sånt jävla flyt att det var ett tak utanför så hunden dog inte, men tänk om det INTE varit det???? Vrickade jävla hund, hur kom han ens på idén??? Och när jag sen kallade in honom från taket igen, då ser han ut som ”jaha, vi skulle alltså inte gå ut nu? Oj då”... jävla miffo, jag blev ju skiträdd!

Bortsett från det så har ixen varit jätteduktig! Han har skött sig fint med andra hundar och han har umgåtts relativt obehindrat med människorna också! Han verkar ha kommit över den värsta fasen nu, för i helgen har han inte skyggat för folk alls utan faktiskt varit jättesocial. Enda gången han backade var när jag skickade ner honom för trappen och bad Jester sätta hunden i buren, men jag tänkte inte på att säga att man inte kan ta i hunden utan bara kan peka var han ska, så går han dit. Jag kan inte heller ta i honom när han ska göra något, för då bara vägrar han, och det var vad han gjorde när Jester försökte hjälpa till lite genom att visa vägen genom att ta i hunden. Ixen gick upp för trappen igen och vägrade gå ner mer förrän jag kom och pekade var han skulle.

Hela helgen har varit galet rolig, och jag hade inte alls lust att åka hem. Jag vill bo på grytan med alla underbara människor. Ett av dom roligare tillfällena var nog dock när vi skulle fota våra nya byxor... Fem tjejer ställer upp sig på en åker, och för att trycket ska komma till sin rätt så bestämmer uppfödaren att vi ska ställa oss med röven i vädret... Så, fem brudar på en åker med rövarna i vädret, och kameran i handen på Jester. Sedan säger någon ”men vi måste ju ha en hund var mellan benen!”... Så, iväg och hämta varsin terrier, in med dom mellan benen och så upp med röven i vädret igen. När det var klart stoppade vi tillbaka dom förvirrade terrierna och trodde att vi var klar. Yeah right! ”men det är ju en skugga här!” Så, fram med terrierna igen, ut på åkern och upp med rövarna i vädret. Den här gången var jag så förutseende att jag satte min mobil i handen på Jester också, så jag fick en bild till bloggen! Medan vi står där med rövarna i vädret kommer grannen körande med sin bil, och stannar. Vi tyckte det tog lite tid innan vi fick räta på ryggen och ta ner rövarna, och det var tydligen för att grannen ville filma lite! ”Det här ser man inte varje dag!” Nä tro fan det... Dagen efter var våra rövar the talk of the day på grytan, och filmen på oss där vi står med röven i vädret visades friskt...

Underbar helg, underbara människor!

Nu har jag säkert glömt massor (även om det är svårt att tro när texten är 6 A4 lång), men jag tror jag har fått med det viktigaste.

The skavsår, the myth,the legend...? Fanskapet har plågat mig hela helgen

lördag 16 juli 2011

Saker man gör på läger...

Grävling? Jag har inte sett någon grävling?!

Ixens flyktväg...

The Sonya style

Malin samtalar med Sonya

Halo och Sonya skedar med Kikki

Vi sover på rad

Förvaring

Lite mys på morgonkvisten

Vi paparazzade paparazzin

Ixen undrar om inte silvia behöver en ny frisör?

Andra delar av sängsällskspet

Några av våra nattlompisar

måndag 11 juli 2011

Djurplågeri idag

Hundarna fick öronrens i öronen eftersom dom kliat sig lite... Det uppskattades inte. Det dom inte vet är att dom ska få duscha också!

torsdag 7 juli 2011

Pojkarna på stan

Idag har hundarna haft en miljöträningsdag.

Hade bara planerat att gå ner på stan, gå ett varv på torget och se lite folk och sen gå hem igen, en promenad på mindre än 3 km så jag orkade inte släpa med vatten. Nu blev det inte riktigt så, utan när vi kom ner på stan så gick vi ett varv,och sen gick vi ut mot Gränsö, kollade lite på kulbacken och kollade lite utanför museumet och rotade runt lite, och sen gik vi tillbaka in mot stan...

Det innebär att promenaden blev dubbelt så lång innan vi kom hem igen, så jag slank in på jobbet och tiggde lite vatten. Så nu har pojkarna varit på nattklubb och druckit vatten ur champagnehink ;)

Medan vi var på jobbet kom cheferna ut och hälsade på pojkarna, och BÅDA TVÅ hälsade jättefint. Inte ens Ixen visade någon rädsla alls utan hälsade jättefint <3 (trodde väl aldrig att Halo skulle vara rädd direkt, men det är ju ändå skönt)

När hundarna hade skrotat runt lite på uteserveringen och försökt gräva upp lamporna i marken så traskade vi hem, och sen dess har dom sovit. Ska nog sluta med sånt skit som spår och lydnad, motion verkar mer effektivt för att trötta ut djuren ;)