onsdag 30 november 2011

Lite blandade träningsfilmer

Lille tränar på att lära sig ettan, och Ixen tränar på att ställa sig upp. Ixen orkar jag inte filma så mkt, för det blir rätt tradigt med samma hela tiden.








Det ska nog inte vara några problem alls att tävla den lilla till våren, och Ixen är ju redan klar för tvåan sen länge så det vill jag bara få överstökat så vikan gå vidare och träna nya saker...

lördag 26 november 2011

Vi tränar apport

Lydnadsträning

Nu tar det sig med den lilla. Han hade fasliga besvär med att förstå att fotpositionen är samma oavsett hur matten står vänd inne i köket, men nu har det gett med sig och han kan till och med komma in i position på kommando, oavsett hur jag vänder mig. Han är oerhört snabb på att snappa upp saker, och när han kan dom så kan han dom även nästa gång! Han är så långt ifrån vad jag föreställde mig var en terrier som han kan komma, han är mer som en pytteliten brukshund. Oerhört begåvad hund!

Det KAN iofs ta rätt lång tid innan polletten trillar ned för honom. Jag har gått vidare till att försöka lära honom stanna på kommando, och det är hemskt svårt tycker han... Men tränar man några korta pass varje dag så torde väl även det trilla ner till sist.

Det stora djuret tränar på att ställa sig upp på kommando, utan att flytta på sig allt för mkt. Det är klurigt, men det tar sig! Sen fick han börja träna på avslutet till treans ruta, dvs att ligga ner och sedan komma in i fotposition medan jag rör mig framåt. Peace of cake, sa Ixen! FOT är ju ett moment som han kan i sömnen, han är fullkomligt trygg med vad som förväntas av honom där så att jag gick iväg en bit och kommenderade fot medan jag rörde mig var då rakt inga problem. Den övningen får jag flytta ut ganska snart, så att det kanske blir svårare.

Dom är duktiga, mina små pojkar!

Har haft några lediga dagar

Vilket har inneburit att hundarna har haft det lite bättre.

Häromdagen tog vi en lång promenad, i dagsljus! Normalt orkar jag bara gå sent på kvällen, så dom stackars hundarna får knappt se solen...

Vi traskade ner på stan. Hade egentligen inte tänkt gå ända in i stan, men när vi ändå var ute och det var dag så kände jag att det sitter inte fel med lite miljöträning, så vi gick in i centrum och gick ett varv där också. Nu bor vi ju inte i någon metropol, så det är ju inte jättemycket folk ute, men det blev något annorlunda ändå. Skönt!

Nästan 6 km blev det, och så miljöträning på det, det var skönt för pojkarna tror jag.