fredag 25 februari 2011

Betalt in anmälningsavgiften till tävling

om en månad ca. så nu kanske man måste träna lite också?

Weilern är inte tränad så mkt, han är lite eftersatt just nu känner jag och det är lite korkat för han KOKAR av arbetslust. Smisk på matten! Måste ta tag i positionen, inkallningen (avslutet) och ställandet.

Nutten har kommit tillbaka (yey!) och tränas hon med. Tränade henne nyss på nattpromenaden och om vi bara får till rutan så kommer det gå kalas. Hon är lite osäker på rutan, ibland stannar hon en meter innan och backar in, ibland går hon in, viker av åt sidan och stannar vid endera kanten och ibland jönsar hon bara runt och gör inget alls. Rutan är det vi måste träna mest på, jag tror faktiskt att jag får börja ta med mig konorna ut på VARJE promenad from nu.

Hittade ett staket som tinat fram till rätt lagom höjd på en gräsmatta där man slapp bryta benen på is, så jag testade hoppet för första gången. Först fattade hon inte vad jag ville, men när jag visade med hela kroppen gjorde hon ett 10-poängshopp. Hjärtenutten!

Lite ff och sånt också, inga större problem. Det är bara rutan som sagt.

Weilern får sitt i morgon *bestämmer*

tisdag 22 februari 2011

Plötsligt händer det

Matten har blivit pigg igen efter operationen och insåg att det "snart" är tävling. Tränade ettan lite på promenaden och det gick faktiskt förvånansvärt bra med tanke på hur lite vi tränat i vinter när vi varit helt insnöade.

LF, för långt fram annars jättebra! Pigg hund som nästan studsade på vartannat steg (jaja, DET är kanske inte så bra)
Läggande,perfekt
Inkallning, *host* Weilern fällde nästan matten. Helvete vilken smäll... Men annars var det kalas
Ställande, det hade han glömt bort så det måste vi träna mer på (igen)

Hopp och apport gjorde jag inte, det är för halt för hoppet och någon apport orkade jag inte släpa med mig.

Bara träna lite mer på det han "glömt" och sen köra på tvåan, vi SKA ur den satans ettan i vår och sen förhoppningsvis tävla tvåan i sommar och höst.

lördag 5 februari 2011

Årets första spår

Det blir inte så mkt träning nu. Främst för att det har börjat tina ute och tvärt emot vad man skulle kunna tro så blir det inte MINDRE halt ute då...

Men idag hämtade N upp mig och weilern (jättetack för det) så vi fick spåra lite ute på åkrarna hemma hos henne. Hon gick sina spår på asfalt och (tror jag) i skogen men jag valde åkern. Det har varit plogat en väg över åkern i vinter och nu när det tinat så är det en smaaaal grässträng, och på den la jag spåret. Kanske inte optimalt egentligen eftersom hunden liksom hade en ledtråd hela tiden, men vi behöver träna åkerspår.

Stegade såklart inte spåret men det kändes jäkligt långt, så jag tror att det alla gånger blev 300 meter. Dessvärre gick det inte att göra varken vinklar eller svängar, men det kan vi ta nästa gång... (Gå rakt fram kan han ju faktiskt) La korv med jämna mellanrum, men det var rätt långt mellan dom och det tror jag var bra. Glömde helt ta med mig pinnar och det var ju lite dumt, för DET behöver vi träna på också.

TROTS att jag markerat i snön var spåret började så missade jag starten och hann gå med hunden säkert 2 meter in i spåret innan jag fattade att jag var i spåret... Jag hade inte släppt på hunden utan höll honom i halsbandet, så jag bara vände och gick tillbaka och hittade början till sist. När jag väl släppte på hunden så snurrade han som fan i starten, men det är ju inte så konstigt när jag hade promenerat rakt in och slafsat runt... När han tog upp spåret så spårade han JÄTTEFINT! Jag gick med honom i sele och koppel och fick hålla emot ordentligt för han låg på som ett litet ånglok... Ibland tappade han bort sig, speciellt när vi passerade över isiga partier och när det låg belöning i spåret, men när han spårade så spårade han klockrent! Låg näsa, aktivt, villigt och SNABBT! det sista var kanske inte så bra,men hellre det än en hund som bara lullar.

Jag tror att jag ska lägga belöningen med ännu längre mellanrum. Han spårar jättefint mellan belöningarna men vid varje korvbit tappar han bort sig och snurrar lite innan han kommer på spåret igen. Det borde bli finare med belöning MAX var 30e meter tror jag. Motivation har han ju ändå...

Och så bara träna mer på det vanliga, vinklar och apporter!

Jättebra träning, och hunden har varit glad hela eftermiddagen.

'kan vi göra nåt idag?'